Notícies

Dijous 12 de març de 2015

Seguim amb les Assemblees d’electors als barris

ERC Terrassa continuem amb les trobades arrel de la ciutat per parlar amb la gent del districte. Aquest proper divendres dia 13 de març, de 17:30 a 8 del vespre, ens trobarem a la Plaça Nova.

Els veïns i veïnes que s’hi acostin podran plantejar-nos preguntes, presentar propostes i debatre amb el candidat a les eleccions municipals, l’Isaac Albert.

Aquestes trobades, que portem realitzant des de l’any passat a diferents i diversos punts de la ciutat, són una bona opció per plantejar opinions sobre la situació actual de Terrassa i Catalunya i copsar les idees i propostes de la ciutadania, així com apropar el debat polític i ciutadà a totes aquelles persones que s’hi vulguin acostar.

 

Dijous 26 de febrer de 2015

Quina nova ciutat volem construir?

Què cal fer els propers 4 anys per a construir una nova Terrassa, la ciutat que volem? Aquesta qüestió suposa l’eix central del que des d’ERC volem fer: una millor ciutat pensada i construïda entre tots i totes.trobada_inclusió

Fa un parell de setmanes vàrem fer pública una enquesta ciutadana que té com a únic objectiu conèixer l’opinió de la gent que forma la ciutat. Què volen els terrassencs i terrassenques? Quines demandes i necessitats tenen? Quins temes els preocupen més? És en base de les demandes de la gent, que volem treballar per Terrassa.

En la mateixa línia, encetàrem un cicle de trobades-debat sobre els diversos àmbits que conformen les polítiques municipalistes, per tal d’abordar tots els temes amb l’objectiu, també, d’escoltar i debatre diverses propostes.

Resta una setmana per a respondre l’enquesta ciutadana i dues trobades sobre els àmbits d’Inclusió social i Serveis per a tothom, el proper dissabte 28 de febrer i el dissabte 7 de març, respectivament, a les 10 del matí al Casal de Sant Pere.

Esteu tots convidats a participar-hi!

 

Dilluns 16 de febrer de 2015

“Fem política escoltant la gent”

El passat dijous 13 de febrer, ERC Terrassa feu una roda de premsa donant el tret de sortida de la pre-campanya electoral, on presentà una enquesta ciutadana oberta a tots els terrassencs i terrassenques, amb la intenció d’escoltar la gent.

enquesta ciutadana

Isaac Albert, candidat a l’alcaldia, explicà que “quan prenem decisions, des de la política, cal tenir present  la necessitat de gestionar i transformar la realitat des de l’anàlisi de les demandes ciutadanes i, alhora, des d’una correcta interpretació i gestió de les necessitats. L’acció política ha d’escoltar tots els ciutadans i ciutadanes, per tal d’estar al servei dels col·lectius”.

A més a més, ERC Terrassa durà a terme tot un seguit de trobades de debat públics sobre diversos àmbits de la política municipal.

Dimarts 17 de febrer, TERRITORI

Dissabte 21 de febrer, ECONOMIA

Dimarts 24 de febrer, SERVEIS BÀSICS

Dissabte 28 de febrer, INCLUSIÓ SOCIAL

Dissabte 7 de març, SERVEIS PER A TOTHOM

 

Dijous 5 de febrer de 2015

“Una Constitució per a la República Catalana” amb Santiago Vidal

El passat dimarts 3 de febrer, Esquerra Republicana de Catalunya ha omplert el Cinema Catalunya amb l’acte “Una Constitució per a la República Catalana”, amb Santiago Vidal, jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia.

El candidat a l’alcaldia per Esquerra Terrassa, Isaac Albert, ha iniciat l’acte presentant el jutge Vidal: “estem orgullosos que el jutge Vidal s’impliqui en el redactat d’una Constitució catalana, però encara ho estem més -i per això tot el nostre suport i admiració- d’una persona que estima el que fa, que ho respecta, que ho vol fer bé, que vol millorar i que, segurament per això, somia, com molts, amb una República Catalana lliure, justa i neta”.

vidal

El jutge Vidal ens ha exposat els punts més importants del document, que juntament amb d’altres 10 juristes s’està elaborant, com ara que Catalunya no tindria exèrcit però sí forces de seguretat, la limitació dels mandats presidencials, les càmeres representatives, el sistema de diputats, la ordenació territorial i administrativa o els idiomes que serien oficials.

Aquesta proposta, que és consultable al web unanovaconstitucio.cat, està oberta a rebre les aportacions i esmenes de la ciutadania. També ens ha parlat dels dos altres textos que s’estan preparant en aquests moments per altres grups i que espera serveixin per confluir i servir de base per a la Constitució Catalana en un futur esperem no molt llunyà.

El text s’ha inspirat en constitucions existents com ara les de Suïssa, Dinamarca, Islàndia i Noruega. L’acte també ha servit per a que Santiago Vidal expliqués a l’audiència els tràmits, accions legals i tempos necessaris fins a proclamar la independència, que ha situat per al 11 de setembre de 2017.

D’altra banda, també ens ha informat de com internacionalment, i especialment a nivell de la Unió Europea, és necessari exposar el nostre cas i seguir totes les passes legals necessàries, essent abans que res radicalment democràtics, per tal d’aconseguir el reconeixement internacional que ratificaria un cop fetes les eleccions el nostre desig d’esdevenir estat.

Podeu trobar un resum de les piulades de l’acte aquí.

 

Divendres 30 de gener de 2015

Presentació de la Constitució Catalana per Santiago Vidal

3F_SantiVidalERCEl proper dimarts dia 3 de febrer, al Cinema Catalunya (carrer sant Pere) a 2/4 de 8 del vespre, el jutge Santiago Vidal parlarà d'”Una constitució per a la República Catalana“. Tot just fa un parell de dies ha anunciat el seu projecte i aprofitarà la seva visita a Terrassa per presentar-lo. És un projecte interessantíssim que tothom hauria de conèixer i podem fer-ho en primera persona amb el seu autor.

Presentarà l’acte l’Isaac Albert, candidat a l’alcaldia de Terrassa.

 

Dia: dimarts, 3 de febrer
Hora: 19.30h
Lloc:Cinema Catalunya(C/ Sant Pere, 9, Terrassa)
Participa: Santiago Vidal, jutge i magistrat de l'Audiència de Barcelona i membre de Jutges per a la Democràcia
Presenta: Isaac Albert, candidat a l'alcaldia de Terrassa
Més informació de l'acte aquí.