Candidatura electoral d’ERC-MES-AM a l’Ajuntament de Terrassa – 2019

SUPLENTS

1. Isaac ALBERT i AGUT

Sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. M’agrada la cuina i, per tant, també menjar i beure, tot i que dit així es pugui malinterpretar… Crec en la política, en els polítics i en els partits polítics, i això no treu que cregui que una nova forma de fer política, de relacionar-se amb els ciutadans i d’organitzar-se, és necessària i imprescindible.
Sóc mediador i assessor financer pel Departament d’Economia i Organització d’Empreses de la Universitat de Barcelona. Màster en Gestió Financera per l’Institut Superior d’Economia Aplicada de Barcelona. He treballat en diferents empreses del sector financer. Vaig participar en la creació, desenvolupament i implantació del primer banc sense oficines, banca telefònica i banca d’Internet de l’Estat Espanyol. També he col·laborat en una consultora especialitzada en gestió i govern de dades, desenvolupant un projecte d’smartcities vinculat a la gestió de les dades de les administracions públiques.
Sóc militant d’ERC des de l’any 1999. Membre de l’Executiva Local d’ERC de Terrassa des de l’any 2002, on he ocupat diferents secretaries i n’he estat president. He estat membre i vicepresident del Consell Nacional d’ERC. He encapçalat la llista de les Eleccions Municipals el 2007, el 2011 i 2015. He estat Tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils de l’Ajuntament de Terrassa. Actualment sóc diputat delegat de comerç a la Diputació de Barcelona i regidor i portaveu del Grup Polític Municipal d’ERC- MES a l’Ajuntament de Terrassa.

2. Teresa Ciurana i Saltari

Sóc terrassenca i filla de família treballadora. Vaig estudiar i treballar alhora. Amb militància política en els últims anys del franquisme. Mestra compromesa amb la seva feina. Compromesa també, amb la lluita de les dones i les classes populars. Vinculada al moviment de renovació pedagògica de Terrassa: Associació de Mestres Alexandre Galí, al Casal de la Dona, CCOO i Òmnium Cultural de Terrassa.

3. Pep FORN i CADAFALCH (IND)

Vaig néixer el 1964 a Terrassa, en el sí d’una família obrera. Llicenciat en Geografia, vaig fer un postgrau en Direcció i Gestió de Serveis Socials. De ben jove he participat activament de diferents moviments associatius: Centre Juvenil dels Salesians, l’Esplai de La Maurina, Diables de la Maurina, grup d’animació infantil Toquem el dos. He estat vicepresident de l’Associació de Veïns de La Maurina. Vaig formar part de Carnavalis, entitat organitzadora del carnestoltes de Terrassa, des de la seva fundació fins a la dissolució. Fa 33 temporades que faig castells i he estat en dues ocasions president de la Colla Castellera Minyons de Terrassa. Professionalment he treballat en el sector financer i en el sector cultural. He ocupat càrrecs en la xarxa comercial, en el departament d’organització i en el de l’obra social. He estat director del departament de Qualitat, Atenció al Client i Innovació de Caixa Terrassa i director del Centre Cultural Terrassa. L’any 2015 vaig fer el salt a la política, essent escollit regidor de l’Ajuntament de Terrassa per ERC-MES.

4. Ona MARTÍNEZ i VIÑAS (Jovent Republicà)

Tinc 26 anys i sóc graduada en Comunicació Audiovisual per la UPF i màster en Comunicació política i institucional. Cinèfila i serièfila, també m’apassionen el bàsquet i el futbol i no em perdo cap partit del Barça. Vaig néixer a Terrassa un 8 de desembre de 1992. Filla de professors de català a l’educació pública, he crescut entre el Segle XX, d’on soc filla i néta, i La Maurina, d’on és la meva família paterna. A l’acabar la carrera vaig treballar al món dels rodatges cinematogràfics, en l’àmbit de la producció, fins que vaig decidir fer un canvi i especialitzar-me en la comunicació política, que sempre m’havia apassionat. Actualment, treballo al gabinet de Premsa i Comunicació d’Esquerra Republicana. Independentista des que tinc ús de raó, vaig entrar a militar al Jovent Republicà als 16 anys i, amb 18, vaig sumar-me al projecte d’Esquerra Republicana. Feminista, socialista, animalista i republicana, treballo perquè Terrassa sigui una ciutat millor cada dia, de persones lliures i iguals. I perquè ho sigui en una República catalana lliure i socialment justa.

5. Carles CABALLERO i PEÑA

Tinc 34 anys. Sóc treballador autònom. Estic vinculat a diferents entitats com els Minyons de Terrassa i Òmnium Cultural. Sóc el president d’ERC a Terrassa. Regidor per ERC-MES de l’Ajuntament de Terrassa en el mandat 2015-2019.

6. Xènia ALBÀ i CANTERO

Vaig néixer a Terrassa el diumenge de festa major de 1981. Sóc enginyera en telecomunicacions. Vaig estudiar i treballar a l’Escola Industral de Terrassa. Posteriorment vaig ser investigadora i professora a la Universitat Pompeu Fabra. Fa dos anys vaig defensar la tesi doctoral en imatge mèdica i, des de llavors, treballo en la gestió de projectes a l’Institut del Diagnòstic per la Imatge (IDI), impulsant, entre d’altres tasques, projectes de col·laboració i innovació entre hospitals, centres de recerca i empreses de tecnologies mèdiques. Crec en el coneixement, la innovació i la recerca com a fonaments per avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones. Fa 7 anys vaig entrar a militar a ERC i actualment formo part de l’Executiva de la secció local de Terrassa. A més a més, he ajudat a impulsar l’Assemblea de Dones d’ERC a Terrassa per treballar en la feminització de la política, del meu partit, així com, de la meva ciutat i del meu país.

7. Josep SERRA i MARIMON (MES)

Em dic Josep Serra Marimon i vaig néixer el 12 de Maig de 1959. Sóc casat i pare de tres fills. Sóc Doctor Enginyer Industrial per la UPC, Enginyer Químic per l’IQS i MBA per ESADE. He treballat sempre en el sector privat ocupant diferents càrrecs directius i de gerència en empreses industrials i del medi ambient. També he donat classes a la UPC com a professor associat en diferentes etapes de la meva vida laboral. Sóc membre del Consell Nacional de MES i el coordinador local i del Vallès Occidental d’aquesta organització.  

8. Maria COSTA i SOLER (IND)

Terrassenca. Em vaig graduar en Arts Aplicades i Oficis Artís­stics a l’Escola Massana de Barcelona. També he fet cursos en direcció d’empreses i en gestió. He estat gerent d’empreses de comerç de papereria i consultora comercial. Vaig ser regidora de Comerç, Consum i Turisme en el mandat 1999-2003, tinent d’alcalde de serveis generals del 2003-2005 i d’acció Territorial i Serveis Urbans del 2005-2007. He estat presidenta de Comerç Terrassa Centre i vaig ser la impulsora de la Fira Modernista, que se celebra cada mes de maig a la ciutat.

9. Montse FONT i FABRA

Sóc enginyera tècnica industrial, llicenciada en psicologia i tècnica superior en riscos laboral especialitzada en seguretat. He treballat a l’Ajuntament de Mataró en l’àmbit de la protecció civil. Actualment sóc la cap del servei de gestió d’Emergències de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior. També treballo de professora en el Grau de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB- Escola de seguretat i Prevenció, des del 2009.  

10.River FARFAN i CASTRO (IND)

Nacido en Ecuador me trasladé a Terrassa hace 17 años. He estudiado economia y tengo un grado superior en administración y finanzas. Profesionalmente, he trabajdano de contable, administrativo y paleta de construcción en distinta empresas de Terrassa, Barcelona, y Sabadell. También fui bombero profesional del Benemérito Cuerpo de Bomberos de Guayaquil. He sido activista de distintas entidades como la FEUE (Federación Estudiante Universitaria Ecuatoriana), el FRIU (Frente Revolucionario de Izquierda Universitaria) del Ecuador. También de grupos políticos como el grupo subversivo “Combatientes Populares” Guayaquil Ecu, el desaparecido partido MPD “Movimiento Popular Democrático” del Ecuador o la Alianza Unidad Popular/ Pachakutik . Al trasladareme a Catalunya he sido activista en YACTACARU (Asociación de Barcelona integrada a SOS racismo) y soy miembro Fundador de la Asociación De Inmigrantes Sin Fronteras desde el año 2004. Estoy casado tengo 2 hijas, soy de pensamiento e ideas de izquierda, siempre he sido activista político, me gusta ayudar a los demás en lo que puedo, odio la injusticia social, no tengo ningún credo religioso, más que la fé en las personas de buena voluntad.

11. Mercè ESPASA i CÁRDENAS (Jovent Republicà)

Vaig néixer a Terrassa el 1997 en una família de petits comerciants. Actualment estic acabant el graduat en Dret a la Universitat Pompeu Fabra. He estat membre de clubs esportius des que vaig néixer, on he participat en diversos equips i campionats. Portaveu del Jovent Republicà de Terrassa. Sóc feminista i d’esquerres, i així és com m’agradaria que fos la meva ciutat.

12. Pepe RUIZ i RODRÍGUEZ (IND)

Nascut a Guadahortuna , petit poble de la província de Granada . He estat President de l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada durant 22 anys . Professor jubilat. Actualment soc president del Casal de la Gent Gran de Ca n’Anglada. També president de Veu Pròpia , associació que treballa per aconseguir que el català sigui la llengua comuna , especialment entre els nouvinguts. També formo part de la coordinadora del Moviment per unes Pensions Dignes .

13. Marta CODINA i VIVES (IND)

Soc dona, mare, feminista, terrassenca, catalana, republicana, activista, honesta, conciliadora, sociable, interessada en les persones i el seu entorn. Estimo el lloc on visc i la seva gent. Crec que les ciutats les fan les persones, les persones compromeses. Soc professora i coordinadora de Llengua catalana i Literatura a l’institut Montserrat Roig de Terrassa. Representant del professorat de Secundària al Consell escolar municipal i membre del grup de Coeducació de l’ICE de la UAB. He participat en el teixit associatiu de la ciutat des dels 16 anys amb l’esplai i altres entitats com Amics de les Arts, Minyons de Terrassa i recentment amb l’ADET. La perspectiva polièdrica de la ciutat ajuda a comprendre’n la seva diversitat i millorar-ne la qualitat de vida. El més emocionant de la meva feina és participar en la formació de les persones, desvetllar interessos, intercanviar vivències, compartir valors i aprendre en constant formació. “L’educació és una arma de construcció massiva” que ajuda a transformar les persones que canviaran el món i faran que sigui millor.

14. Oriol GUERRERO i TOST (Jovent Republicà)

Soc el candidat més jove de la llista amb 20 anys. Estudiant de Dret a la UPF i treballant al 112, Emergències de la Generalitat de Catalunya. He estat portaveu del Jovent Republicà des del 2016 fins al 2019. Ara Conseller de districte 1 i portaveu d’ERC Terrassa LGTB+. Soci d’Òmnium Cultural i de Greenpeace.

15. Montse PUJOL i SOLER

Sóc feminista i ecologista perquè aconseguir la igualtat entre homes i dones no servirà de res si seguim carregant-nos el planeta. Vaig estudiar ciències polítiques per entendre millor el món i treballo en una biblioteca pública, un dels últims llocs on l’accés a la cultura és lliure i gratuït i un espai de convivència obert a la ciutadania #LaCulturaEnsFaràLliures

16. Pere FREIXA i PALOMA (IND)

Tinc 44 anys i sóc tècnic en Emergències Sanitàries Bomber Voluntari des de 1996. Sóc soci de l’Atletic de Terrassa hockey club i d’Òmnium Cultural. Cap d’equip Atlètic divisió d’honor femení. M’agrada molt viatjar, l’esport de tot tipus i tinc ganes de treballar per la meva nova ciutat TERRASSA.

17. Gala PORTÉ i FERRÉ (Jovent Republicà)

Vaig néixer a Terrassa el 1994 en el si d’una família obrera de Sant Pere Nord. Sóc tècnica en confecció i treballo al comerç local, dos sectors altament feminitzats i precaritzats que necessiten un impuls a la nostra ciutat. Vull lluitar per fer de Terrassa una ciutat vertaderament feminista, on totes les dones siguem lliures i es respectin els nostres drets i la nostra diversitat. Actualment sóc representant d’ERC-MES al Consell del Districte 6 i Secretària d’Organització del Jovent Republicà de Terrassa.

18. Carles LLONGUERAS i MORERA

Sóc mestre de fa molts anys, de petits, mitjans i grans. Darrerament dedicat als més xics de tots, fent-los cantar i ballar i de pas, els hi explico contes. Intèrpret de música a les festes tradicionals i populars de Terrassa i d’arreu on vulguin portant balls i danses per a totes les edats. Molt vinculat a tot el què es relaciona amb el món coral des de cors infantils fins als cors d’adults.

19. Esperança GARRIDO i GARCIA (MES)

20. Jordi CENTELLES i AMELA

Treballo a la UPC. Al llarg de la meva vida he estat vinculat a diferents àmbits associatius: entitats de defensa dels drets dels animals, associacions de veïns,… actualment col·laboro amb l’Ateneu Terrassenc i amb Òmnium Cultural. A nivell polític, milito a ERC des de l’any 2000. He estat secretari d’organització de la secció localbde Terrassa i actualment sóc representant al consell municipal de districte 7. Crec decididament amb el teixit associatiu com a eina per transformar la societat.

21. Sílvia GRAU i FONTANALS

Terrassenca del 1962, vaig participar durant molts anys en l’esplai de Ca N’Aurell. Humanista de formació acadèmica, m’agrada estudiar el comportament social i veure com es reflecteix en les arts i en la història. Llegir i viatjar són les meves passions. Professionalment estic de directora operativa a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya vetllant pel dret a l’habitatge. Feminista i d’esquerres, compromesa amb la defensa de les llibertats, la democràcia, i la independència del nostre poble.

22. Sergi CASTELLS i SEGURA (Jovent Republicà)

Sóc nascut l’any 1992 a Terrassa, tècnic superior en administració i finances, estudiant de Ciències Polítiques i Gestió Pública a la UAB, treballador de la Universitat Autònoma de Barcelona. Sóc membre de Minyons de Terrassa, la Xemeneia i Òmnium Cultural.

23. Cèlia ROS i GRASSET

Tinc estudis superiors de Música i sóc diplomada en treball social i en ciències Socials per l’ICESB. També vaig fer un postgrau en treball social al sistema educatiu i un grau en Treball Social per l’Universitat de Barcelona. He participat activament en els moviments socials i polítics de l’antifranquisme, al barri de Les Arenes als anys 60, al municipalisme democràtic i a les associacions de veïns. Vaig participar en la fundació del PSC-Reagrupament i en la recuperació de la UGT a Terrassa. Vaig treballar en l’àmbit de l’educació de discapacitats i d’infants vulnerables i vaig ser presidenta del Comitè d’empresa del Departament d’Ensenyament. També vaig ser regidora de serveis socials de l’Ajuntament de Terrassa del 2003 al 2007. Actualment sóc vicepresidenta de l’Ateneu Terrassenc.

24. Albert GALLARDO i FERRAND (Jovent Republicà)

Vaig néixer a Terrassa el 1996. Soc graduat en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i en camí d’especialització en gestió de la biodiversitat per poder aportar el meu gra de sorra a preservar el nostre entorn. Formo part del teixit cultural terrassenc. Milito al Jovent Republicà de Terrassa des de 2014.

25. Pilar SIERRA i JANERAS

Nascuda el 20 de maig del 1976, diplomada en infermeria des del 2003 i graduada en psicologia des del 2018.Treballo com a infermera en un ambulatori de l’ICS. Mare,feminista, catalanista i republicana. Molt aficionada a viatjar. Membre dels Minyons de Terrassa i vinculada en temes de discapacitats.

26. Cesc POCH i ROS

48 anys. Historiador i sindicalista. Director general de l’Agència Catalana de Joventut. Militant d’ERC des del 1991. Abans ho havia fet a l’MDT, Maulets i Catalunya Lliure. Durant 20 anys he estat a la direcció de la UGT de Catalunya. Vinculat a l’escoltisme i a la cultura popular, he estat president dels Minyons de Terrassa. He fet projectes de cooperació a El Salvador, Iraq i Marroc.

27. Carme LABÒRIA i ROJAS (MES)

Vaig néixer l’any 1965 a Terrassa.Sóc mare de l’Oriol i sogra de la Mireia. Diplomada en Gestió i Administració Pública per la Universitat de Barcelona. Treballo en l’àrea d’urbanismes a l’Ajuntament de Sant Just Desvern des de l’any 1991. He estat regidora de l’Ajuntament de Terrassa des del juny de 2007 fins el gener de 2015 pel PSC portant les regidories d’Urbanisme, Habitatge, Obres Públiques, Mobilitat, Policia, entre d’altres. Vinc d’una família de llarga tradició catalanista i socialdemòcrata, uns valors pels quals treballo i que defenso. Sóc militant de MES, Moviment d’Esquerres, des de la seva fundació.

SUPLENTS

1. Joan BALTÀ i TORREDEMER (MES)

Nascut a Terrassa el 1959. Casat, pare de 4 fills i avi de 4 néts. Enginyer de camins, canals i ports (UPC, 1982) i Màster en Direcció i Administració d’Empreses, MBA (ESADE, 1986). 30 anys treballant en el camp de les infraestructures com a directiu al servei de les administracions públiques. Militant del Moviment d’Esquerres (2014). Excursionista, soci del Centre Excursionista de Terrassa. Soci d’Òmnium Cultural. Membre actiu i amb múltiples responsabilitats dins l’Església catòlica a Terrassa.

2. Ariadna CLOSA i RIBERA (Jovent Republicà)

Vaig néixer a Terrassa el 1993. Sóc graduada en arqueologia, amb màster en Medieval Studies pel King’s College London. Actualment sóc doctoranda d’arqueologia medieval a la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballo en el sector del patrimoni, el qual és essencial per saber d’on venim i cap a on volem anar. Hem de vetllar perquè qui escrigui la història sigui tan diversa com la gent que l’ha construït i deixem d’invisibilitzar els col·lectius oprimits. Sóc secretària de feminismes del Jovent Republicà de Terrassa.

3. Carles MASSALLÉ i BAINAD

59 anys. casat, pare de dues filles. Sóc llicenciat en publicitat i relacions públiques per la Universitat de Barcelona (any 1985). Actualment sóc autònom i faig de distribuïdor farmacèutic. Molt vinculat al Centre Cultural El Social (soci des del 1976) i a Minyons de Terrassa (soci i casteller des del 2005). En ambdues entitats he ocupat càrrecs a la junta directiva en diverses juntes. També soc soci d’Òmnium Cultural i de Plataforma per la Llengua. Militant d’ERC des del 2002. Vaig ser president de la secció local de Terrassa entre el febrer de 2008 i el maig de 2010. També vaig estar molt involucrat en la campanya ‘Terrassa Decideix’ que va concloure en la consulta popular del 23 de gener de 2013. Vaig estar en la coordinació de la logística i del recompte del vot anticipat.

4. Mireia BERCIAL i PARELLADA

5. Xavi MARTIN i GIMÉNEZ (MES)

Nascut a Sant Gregori ( Girona ) el 7 de setembre de 1967. Doctor en Ciències Químiques per la UAB. Professor de secundària des del 1996. Actualment professor a l’Ins Puig de la Creu de Castellar del Vallès. Ex-regidor de l’Ajuntament de Terrassa de 2003 a 2011. Casat i pare de dos fills.

6. Mercè VENTURA i BELMONTE

7. Manel MARTÍ i MONCHO

Fill del Montsià, transplantat a Terrassa fa 60 anys, mestre durant molts anys al barri de Sant Llorenç i després al barri de Can Jofresa, enamorat de la muntanya de Sant Llorenç, mestre de català d’Òmnium, afiliat a CCOO i vinculat a Esquerra fa més de 25 anys.

8. Fina FONTANALS i SÀEZ

9. Joan LLUCH i PUIG

Sóc nascut a Terrassa el 1957. Ninotaire, dibuixant i dissenyador gràfic. Vinculat al món associatiu veïnal i a entitats culturals terrassenques. Fa molts anys que col·laboro amb Esquerra i al final vaig decidir integrar-m’hi com a militant. Ara en sóc el Secretari d’Organització de la Secció Local.

10. Bernat PIZÀ i CASTELLA (Jovent Republicà)

Vaig entrar a militar a les JERC fa un bon grapat d’anys i ara, encaro el meu tram final dins el Jovent Republicà tenint l’honor de tancar la llista per aquesta organització. Segueixo, però, amb els mateixos principis de quan vaig entrar a militar: independentista, comunista, republicà, ecologista. Sóc historiador i treballo de guia al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica. Autor de diverses obres sobre història local, com “La Transició a Terrassa. Crisi municipal i mobilització ciutadana” i el capítol dedicat al franquisme dins “Una història de Terrassa”. Sóc també membre d’entitats de cultura popular de la ciutat: els Minyons de Terrassa i el Ball de Serrallonga