Participació, seguretat, llibertat i Cultura

ERC-MES aposta per l’efectivitat i els resultats a les propostes compartides del Ple de Gener

Un procés participatiu per decidir conjuntament el model de seguretat per a la nostra ciutat

Un procés participatiu per decidir conjuntament el model de seguretat per a la nostra ciutat

Quan un Ple es preveu convuls, el millor que es pot fer és intentar encarar-lo amb l’actitud més positiva possible. Després de la polèmica sorgida al voltant de la policia local en les darreres setmanes, amb quatre propostes i acords de junta relacionats directa o indirectament amb aquests fets i davant la perspectiva d’un xoc dialèctic que deslluirà altres temes igual importants al Ple, des d d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres hem decidit apostar pel diàleg, teixir ponts i intentar aportar el millor de nosaltres per fer efectius       quatre principis: Participació, seguretat, llibertat i cultura.

A destacar la feina feta junt a la CUP per transaccionar la seva proposta per obrir un procés participatiu per definir el model de seguretat a la nostra ciutat. Una proposta que hem obert per definir un calendari per redactar de forma participativa un nou Pla de Seguretat a la ciutat. Un pla basat en desenvolupar la diagnosi global i indispensable que des d’ERC-MES ja havíem reivindicat. Un pla on amb el marc del Consell de Seguretat obert a la ciutadania apostem per dissenyar un calendari de taules sectorials sobre seguretat que concloguin en unes Jornades Ciutadanes on extreure unes conclusions fermes i sòlides sobre el model de seguretat per la nostra ciutat. Unes conclusions per redactar i portar a terme un Pla de Seguretat que pugui servir no només com a marc per un nou Pla director de la policia local, sinó per aportar una visió molt més àmplia del nostre model de convivència.

Una proposta que no s’ha presentat en roda de premsa ni s’ha publicitat amb ganes de consensuar-la, per fer-la un acord de tots i per tots. Una proposta a la qual s’ha sumat Terrassa en Comú i que s’ha dialogat amb l’equip de govern, malauradament sense èxit.

No hem escollit treballar conjuntament amb la CUP en aquest àmbit per una qüestió de decidir bàndol. Tampoc hem decidit bàndol quan subscrivim amb TeC l’Acord de Junta per la defensa del ple de l’Ajuntament i la llibertat d’expressió dels seus membres electes. Ho hem fet perquè, creiem, són propostes pro-positives que podem subscriure tots.

Segurament som més tossudament bel·ligerants en el toc d’atenció a l’equip de govern per dotar de poder real el Consell de la Cultura i les Arts i començar a creure’ns els mecanismes de participació ciutadana ja existents.

Esteu segurs que serem inquisitius en les preguntes a l’equip de govern sobre aquells projectes i temes de la ciutat que ens trontollen.

Però pel que fa al model de Seguretat i al model policial d’aquesta ciutat és evident que a tots ens preocupa. Obrim la participació per obtenir el millor Model possible per a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *