L’Assemblea de Dones d’ERC Terrassa es constitueix amb força

Es presenta l’Assemblea de dones de Terrassa, un espai de construcció de ciutat des del feminisme i la política. Com a primeres accions, l’Assemblea presentarà a través d’ERC-MES una proposta al Ple de Terrassa, defensa la vaga feminista i anuncia actes pel 8 de març.

Representants de l’Assemblea de Dones cridant a la mobilització el 8 de març

Representants de l’Assemblea de Dones cridant a la mobilització el 8 de març

 

Fermesa i convicció. Amb aquest caràcter neix l’Assemblea de Dones d’Esquerra Republicana a Terrassa. “Amb ganes d’aportar idees, fer propostes i actuar”, ha destacat Ona Martínez, una de les seves representants. “Amb voluntat de ser un espai des d’on treballar per feminitzar la política, la ciutat i el país”.

“Esquerra Republicana és un partit que sempre ha estat compromès amb el feminisme i la igualtat”, ha assegurat Martínez, que ha recordat que és la primera formació a presentar-se amb llistes cremallera a les darreres eleccions. Els republicans i republicanes, que s’han marcat com a objectiu la paritat de les seves candidatures, també elaboraran llistes cremallera a les properes municipals. Les dones, afirmen, han de tenir més veu i més espai en tots els àmbits, començant per les institucions.

La primera concreció de l’Assemblea és la proposta de resolució que presenten al ple i que han treballat conjuntament amb el Grup Municipal per impulsar una campanya per la promoció de la vocació cientificotècnica entre les noies de Terrassa (veure text proposta). Així es vol aprofitar la important presència a Terrassa de centres universitaris i d’investigació de l’àmbit científic i tecnològic per incrementar la presència de dones en aquest àmbit, actualment clarament minoritzat. Si actualment un 54 per cent de l’alumnat universitari català són noies, aquest percentatge es redueix fins al 18-20% en l’àmbit cientificotècnic.

Per cloure la presentació, l’Assemblea de Dones ha fet una crida a la mobilització a la Vaga Feminista i a les aturades del 8 de març i participaran en les iniciatives que realitzin les entitats feministes a la ciutat. “La desigualtat és molt present encara a la nostra societat i, lluny de disminuir, augmenta, com hem vist amb el 26,6% de bretxa salarial a Catalunya. Hem de denunciar-la i fer-la visible el 8 de març i cada dia i construir una societat i una República feministes. Tenim molta feina per fer”.

De cara a la significativa data del 8 de març, les dones d’Esquerra Republicana també organitzaran un acte propi, “Contes rebels”, una hora del conte infantil en què es llegiran contes que fomenten l’educació no sexista entre els nens i nenes. Per la seva banda, les JERC muntaran una exposició de cartells feministes de la història i un grup d’il•lustradores joves faran un mural en directe.

 

 

Dades dels actes:

 

Acte: “Contes rebels”

  • Tipus d’activitat: hora del conte infantil amb la lectura, a càrrec de Rosa Fité, de “Contes de bona nit per a nenes rebels” i xocolatada
  • Dia: diumenge 4 de març
  • Hora i lloc: 11 hores a la Plaça 11 de setembre
  • Organitza: Assemblea de Dones d’ERC

Acte: exposició de cartells feministes de la història

  • Tipus d’activitat: exposició de cartells i realització d’un mural en directe.
  • Dia: 8 de març
  • Hora i lloc: 17 hores al carrer Major
  • Organitza: JERC

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *