EL GOVERN, OBLIGAT A RETRE COMPTES

La Comissió de transparència aprova a instàncies d’ERC-MES l’obligació del govern a  presentar un informe cada mes sobre el compliment de les propostes aprovades al Ple.

 

Carles Caballero: “El Ple de Terrassa és el màxim òrgan de representació de la ciutadania de Terrassa. Si el govern no compleix el que s’hi aprova dona l’esquena a la voluntat democràtica dels terrassencs i terrassenques”

Carles Caballero: “El Ple de Terrassa és el màxim òrgan de representació de la ciutadania de Terrassa. Si el govern no compleix el que s’hi aprova dona l’esquena a la voluntat democràtica dels terrassencs i terrassenques”

 

Tots els grups municipals de l’Ajuntament, a excepció del PSC, han aprovat aquest dijous la proposta del grup municipal d’ERC-MES perquè el govern compleixi amb la seva obligació d’informar els representants polítics sobre l’estat d’execució de les propostes i acords de junta de portaveus aprovats al Ple de Terrassa. La iniciativa s’ha aprovat en el marc de la Comissió Especial de Transparència i obliga al govern a presentar mensualment en dita comissió un informe al respecte.

La iniciativa, però, no és nova. El regidor del grup municipal d’ERC-MES, Carles Caballero, ha presentat aquesta demanda a la Comissió perquè el govern està incomplint, de fet, una proposta  de juliol de 2016 que ja volia frenar els incompliments del govern pel que fa a les propostes aprovades al Ple. Segons explica Caballero “És una constant de la legislatura: presentem iniciatives per la ciutat al Ple, les aprovem –fins i tot amb el vot a favor del PSC- i després les guarden a un calaix perquè no són seves, més enllà del benefici que puguin suposar per la ciutat”

Així propostes sobre la qualitat de l’aire, de protocol de dol davant feminicidis, mesures davant la nova revolució industrial, d’ajudes a la creació cultural, d’actualització del pla local d’inclusió social, de patis oberts… han quedat pendents de desenvolupament o la seva execució està sent molt més lenta del que s’hauria previst. I el govern no dóna cap tipus d’explicacions.

El juliol de 2016 això es va intentar solucionar amb una proposta a ple on el govern es comprometia a presentar informes d’execució de les diferents iniciatives aprovades per plenari a les comissions informatives de les respectives àrees. Dos anys després i després de reiterades peticions al respecte els grups municipals s’han plantat. Tal com ha explicat Carles Caballero “El Ple representa la sobirania terrassenca i l’executiu, valgui la redundància, ha d’executar el que li encomanen els representants del poble. Esperem que aquesta iniciativa els obligui a fer-ho”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *