Pla per uns Equipaments Municipals accessibles

Es presenta el Pla d’Accessibilitat i senyalística dels edificis municipals que permetrà adaptar els principals equipaments d’ús ciutadà per adaptar i garantit la plena integració de totes les persones


Isaac Albert: “Treballem per una atenció ciutadana als serveis de totes les persones. Impulsem un Pla, amb pressupost ja per aquest 2022, per garantir que tenim un Ajuntament capaç de respondre a la diversitat”

El govern municipal posa fil a l’agulla a l’adequació dels equipaments municipals a totes les persones. Després d’un treball d’anàlisi detallat de totes les millores necessàries als 17 principals edificis municipals d’ús públic, s’ha donat a conèixer el Pla d’accessibilitat i senyalística que hi posarà remei.

I és que, a la pràctica, si bé tots els edificis municipals tenen l’accessibilitat bàsica respecte a les barreres arquitectòniques cobertes, hi havia un llarg camí a recórrer. El primer Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, explica que «per aconseguir una atenció ciutadana amb valor públic, que donés servei a tothom, implicava detectar totes les mancances. Feta la feina, tenim un Pla, amb pressupost ja per aquest 2022, per garantir que tenim un Ajuntament capaç de respondre a la diversitat”

En aquest sentit, el Pla planteja un programa d’accions per aconseguir una adaptació completa dels equipaments. Garantir, per concretar, l’accessibilitat física sensorial, visual, auditiva i cognitiva.

Això es concretarà aquest 2022 en 200.000 euros de pressupost que s’invertiran a iniciar les mesures més urgents i transversals que beneficiïn a un major nombre de persones. Això inclou accions que van des de botoneres amb sistema braille als ascensors municipals, baranes als trams d’escala dels edificis, taulells accessibles a les oficines d’atenció ciutadana o mesures molt concretes com el tractament del paviment de l’atri de l’ajuntament perquè sigui antilliscant. També hi haurà intervencions amb senyalística inclusiva,

Aquestes intervencions es plantejaran a edificis que van des de l’edifici consistorial, els Centres Cívics, l’edifici de Glòries on es troba Serveis Socials i Policia, Casa Galeria o el Cinema Catalunya.

La inversió d’enguany, per tant, només serà la primera passa d’un Pla que ha de permetre acabar garantint que tots els edificis municipals siguin perfectament funcionals i integradors per totes les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *