GABRIEL RUFIÁN A TERRASSA: “A los que nos molieron a palos, les moleremos a votos!”

El Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany s’omple a vessar de gent en el primer gran acte d’Esquerra Republicana – Catalunya Sí a Terrassa. Els presos polítics, els joves i els drets socials centren el discurs en un acte on Gabriel Rufián crida a combatre les porres a les urnes.

Gabriel Rufián: “A los que os llaman radicales, decidles que lo radical es una pelota de goma, no una urna. A los que nos molieron a palos el 1 de octubre, les moleremos a votos. Persistiremos y ganaremos!”

Gabriel Rufián: “A los que os llaman radicales, decidles que lo radical es una pelota de goma, no una urna. A los que nos molieron a palos el 1 de octubre, les moleremos a votos. Persistiremos y ganaremos!”

Amb centenars de persones omplint la sala d’actes i el vestíbul del Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany i molta gent que es va quedar fora, els veïns i veïnes del districte IV de Terrassa van assistir al primer acte de campanya d’Esquerra Republicana-Catalunya Sí a Terrassa. Amb el protagonisme i la complicitat dels assistents pels grans absents de la nit, els quatre presos polítics encara en mans de la justícia espanyola, Gabriel Rufián i la resta de ponents van trobar la complicitat d’un públic que va respondre amb aplaudiments a la crida constant a la mobilització per guanyar el bloc del 155 a les urnes.

Gabriel Rufián: “Convenceros que no nacisteis para ser vencidos, que no nacisteis para ser rendiros”.

Gabriel Rufián: “Convenceros que no nacisteis para ser vencidos, que no nacisteis para ser rendiros”.

Amb el seu llenguatge directe de tuits i frases demolidores, Gabriel Rufián, va interpel·lar directament al públic per no comprar el discurs que vol fer passar per radicals aquells qui defensen les seves idees a les urnes, aquells qui lluiten per la democràcia i la República des del pacifisme “Convenceros que no nacisteis para ser vencidos, que no nacisteis para rendiros”.

Un missatge de compromís que des de les Joventuts d’Esquerra Republicana també va ser reivindicat amb una afirmació contundent: “no ens deixarem prendre el futur”. Així ho va afirmar el portaveu de les JERC Terrassa, Oriol Guerrero, qui va obrir l’acte mostrant a l’escenari una rèplica del cartell de llibertat presos polítics que penja de la finestra del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa i que han tornat a imprimir després que el destrossessin alguns dels assistents a la manifestació espanyolista del passat cap de setmana a Terrassa: “Davant la seva brutalitat, la nostra persistència. El tornarem a penjar tantes vegades com faci falta fins que tots sigueu a casa”. Un missatge compartit pel portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, qui va remarcar que malgrat tots els impediments i encarar unes eleccions imposades, el 21D suposa “l’oportunitat de les oportunitats” per guanyar la República: “Ens convoquen per decret,amb el nostre cap de llista a la presó, però les urnes seran sempre nostres”.

Un treball intens que ha de passar, segons Albert, invariablement per pensar en el futur no només a l’àmbit nacional, sinó també des de la perspectiva local “Si fem Terrassa, fem República.Si defensem la República, pensem defensem un projecte de futur per la ciutat”

Des de l’àmbit comarcal, el candidat vallesà, Marc Sanglas, va fer un crit a superar les restriccions i implicar a tothom “Omplirem els col·legis de groc i les urnes de vots republicans”.

Les eleccions del 21D però, segons Esquerra Republicana-Catalunya Sí, no només van de República, també van de drets socials manllevats. “De banderas no se

Isaac Albert: “Ens convoquen per decret,amb el nostre cap de llista a la presó, però les urnes seran sempre nostres”

Isaac Albert: “Ens convoquen per decret,amb el nostre cap de llista a la presó, però les urnes seran sempre nostres”

come” va afirmar Gabriel Rufián, en un missatge defensat també per Carme Labòria, candidata terrassenca i representant de Moviment d’Esquerres a la candidatura: “Des del socialisme real, els que seguim lluitant contra un estat que tira a terra lleis com la de la pobresa energètica per defensar les famílies més vulnerables, ho tenim clar, avui la llibertat i la democràcia passen per votar República”.

Una societat més justa per a tots i una campanya també per assegurar el futur. Així ho va expressar la candidata de JERC Nacional, Rut Ribas, on va reblar: “Volem una República amb nom de dona, amb oportunitats i on no se’ns torni a tractar com a mà d’obra barata”.

En concloure l’acte s’ha entregat a Gabriel Rufián una samarreta impresa pel terrassenc Josep Justa (disseny de Toni Galmés) amb la famosa frase del diputat republicà al congrés espanyol “Saque sus sucias manos de nuestras instituciones”. Una declaració d’intencions a guanyar a les urnes el pròxim 21D.

Foto enviada per jmvillagrasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *