El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Terrassa es redueix un 93%                    

 

La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda, amb el vicepresident Oriol Junqueras al capdavant, ha fet possible la reducció en un 93% el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Terrassa

reducció deute ajuntament Terrassa

Isaac Albert: “El reconeixement del deute de la Generalitat, i el pagament d’aquest, ens ha permés a Terrassa refer pressupostos i generar romanents. Que ens veiem limitats en poder revertir això directament als ciutadans de Terrassa és una bona mostra del maltractament del govern espanyol del PP a la política de proximitat”.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES a Terrassa, Isaac Albert, ho té clar: “Quan un polític es fa en el món local com Oriol Junqueras, coneix el maltractament històric dels governs de l’estat de tots els colors polítics al municipalisme i sap que la Generalitat té un paper clau en revertir aquesta injustícia, ja que la República catalana neix des del territori”. Així, explica Isaac Albert, la gestió del vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, on s’ha focalitzat com una de les prioritats la reducció del deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments, passant de 595 milions d’euros pendents a l’inici de la legislatura als 150 milions d’euros actuals. Una reducció general de 74% que, en el cas de l’Ajuntament de Terrassa s’incrementa fins a una disminució del 93% del deute, passant dels prop de 12 milions de deute inicials als 841.502€ pendents actualment.

Com explica el portaveu d’ERC-MES “El reconeixement del deute de la Generalitat, i el pagament d’aquest, ens ha permès a Terrassa refer els pressupostos, generar romanents i poder mirar el futur pròxim amb més optimisme”. Una acció que no ha revertit directament malauradament en els terrassencs i terrassenques per l’estricta normativa del govern espanyol en matèria de dèficit, ja què el Ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania: “El govern espanyol del PP, amb la connivència del PSOE, fa que tots aquests majors ingressos no els puguem fer arribar als ciutadans de Terrassa en forma de més i millors polítiques”.

Segons Isaac Albert, aquestes xifres demostren també el discurs mentider i trampós de partits que no només han perjudicat el món local, sinó que han intentat perjudicar la bona gestió realitzada per l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda. “S’ha sanejat les finances de la Generalitat, reduït el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posat les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB”, relata Isaac Albert, “I davant d’això, PP, PSOE i C’s intervenen la Generalitat, apliquen el 155 i intenten boicotejar l’economia catalana”

Des de Terrassa, Isaac Albert creu que hi ha l’obligació d’explicar la tasca feta per Oriol Junqueras a favor del municipalisme i la seva gestió a Economia “Si el nostre candidat està a la presó, ens toca a nosaltres defensar la República, recordar la feina feta i que volem continuar fent”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *