FEM QUE LA DEMOCRÀCIA GUANYI

"Oriol, guanyarem per tu, guanyarem amb tu, guanyarem pel país i la seva gent."

“Oriol, guanyarem per tu, guanyarem amb tu, guanyarem pel país i la seva gent.”

A les portes de les eleccions més transcendentals de la història recent d’aquest país i després d’una legislatura tan excepcional com la que hem viscut, nascuda amb el mandat democràtic sorgit de les eleccions del 27S de 2015 i tancada amb un episodi de repressió institucional, judicial i policial per part de l’Estat amb pocs precedents en la nostra història més immediata, ens trobem abocats a una convocatòria electoral que té poc a veure amb la que ens hauríem proposat celebrar si les conseqüències del referèndum de l’1 d’octubre s’haguessin pogut materialitzar.

Ben al contrari, els comicis del 21D, conseqüència directa de l’aplicació unilateral per part de l’Estat de l’article 155 de la Constitució, s’emmarca en una ofensiva del Govern espanyol en la qual s’ha posat en perill la continuïtat de les institucions catalanes i estan sota amenaça alguns dels seus elements referencials més emblemàtics; cas de l’escola catalana, els Mossos, els mitjans de comunicació públics i, en darrer terme, el mateix model català de convivència.

Per Esquerra Republicana, la República Catalana és la nostra raó de ser, i el compromís amb la ciutadania és ferm i innegociable. No estem aquí només per guanyar unes eleccions, estem aquí per construir, per governar, revertir els efectes del 155 i desplegar la República. Tenim clar el camí que volem seguir amb una bateria de mesures republicanes de Govern (profundament socials, per revertir els efectes del 155 i amb voluntat d’implementació immediata); un gran diàleg de país en clau constituent, deliberatiu i amb vocació àmpliament participativa, per definir el model de República pel qual optem; i, finalment, un seguit de línies d’actuació de caràcter sectorial definidores del nostre model de República Catalana.

En aquest sentit, som garantia de República. Som els més ferms, els que mai fallem, els que fem la feina. Els que sempre hi hem estat, els que sempre hi som. I hi serem. Som garantia de bon govern. Som garantia de lluita contra la corrupció. Som garantia de guanyar i aturar el 155. No supeditarem la voluntat del poble de Catalunya a seguir construint el seu futur a la intransigència i repressió de l’Estat Espanyol. Mai demanarem permís per defensar Catalunya, mai renunciarem a defensar el dret a un futur millor pels nostres fills. No renunciarem a implementar les polítiques socials censurades pel TC en suspendre les 27 lleis aprovades pel Parlament.

Si bé és cert que el 21D és una imposició del Govern espanyol, també ho és que en els darrers anys ha quedat demostrat que l’expressió democràtica de la ciutadania constitueix el terreny de joc més favorable per als partidaris de la República Catalana. Ara toca, doncs, guanyar novament a les urnes i constituir un Govern fort que aturi els peus a l’ofensiva de l’Estat, defensi les nostres institucions, impulsi polítiques republicanes amb voluntat social i potenciï aquells àmbits de decisió a partir dels quals avançarem cap a la República Catalana. Si és veritat que la democràcia sempre guanya, que ningú no dubti que la candidatura d’ERC, i amb ella tota aquella gent que s’ha mobilitzat en els darrers anys i que va participar en el referèndum de l’1 d’octubre, està ben preparada per guanyar, ara, a favor de Catalunya.

Oriol, guanyarem per tu, guanyarem amb tu, guanyarem pel país i la seva gent.

 

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *