Agents Cívics – Campanya mediàtica

El grup municipal d’ERC-MES denuncia que la creació d’agents cívics als barris només respon a la voluntat del govern de responsabilitzar la ciutadania davant la seva manca de projecte per solucionar els problemes de la ciutat.

Isaac Albert: «Intentar blanquejar la inoperància del govern sota sis agents cívics és un error irresponsable»

Isaac Albert: «Intentar blanquejar la inoperància del govern sota sis agents cívics és un despropòsit”

L’Ajuntament de Terrassa ha fet conèixer recentment, sense previ avís, que torna a posar en marxa el programa d’agents cívics a la ciutat amb la convocatòria de sis places per cobrir tota la ciutat. Una iniciativa ja desenvolupada en el seu dia a Terrassa i que es va deixar d’emprar davant la seva poca efectivitat.

Des del grup municipal d’ERC-Mes es denuncia que la mesura és absolutament oportunista, improvisada i té clares mostres de ser un invent del govern socialista per intentar amagar les seves mancances a l’hora de gestionar les diverses problemàtiques en matèria de seguretat o neteja que viu la ciutat. Pel portaveu d’ERC-MES, el govern ha intentat atribuir en els darrers temps problemes com la gestió de residus a la ciutat exclusivament a la conducta de la seva ciutadania i ara, a escassos mesos de les eleccions municipals, pretén posar figures al carrer que intentin visibilitzar una preocupació o feina que no s’ha fet. Segons Isaac Albert «Intentar blanquejar la inoperància del govern sota sis agents cívics és un despropòsit».

Des de la formació republicana es recorda que des de fa molt temps, ERC-MES està demanant que l’Ajuntament elabori i aprovi el seu Pla de Seguretat Local, una eina que a més a més de garantir èxits en temes de seguretat, emergències i mobilitat, ajudaria a les diferents àrees de l’Ajuntament a treballar amb transversalitat, previsió i ajustant-se a les demandes i neguits reals de la ciutat i dels ciutadans i ciutadanes. En els treballs realitzats fins al moment per desenvolupar aquest pla mai ha sorgit la figura de l’agent cívic. Tampoc s’han fet consultes a la ciutadania, agents, grups municipals ni serveis municipals, tal com es demanava des de un principi, dades que haguessin ajudat a determinar aspectes i opinions dels ciutadans i ciutadanes que afecten la ciutat quan a seguretat i civisme.

Ara, però, l’Ajuntament crea una figura ambigua, sense un estudi previ i atribuint-los funcions que correspondrien clarament a la policia municipal de proximitat o a inspectors de diferents serveis municipals. Una figura ambigua, gairebé es diria que expressament, per intentar abastar el màxim i amagar una manca de recursos i serveis públics. Pel portaveu republicà: «En comptes d’elaborar projecte, es torna a simplificar i culpabilitzar a la ciutadania a la qui caldrà ensenyar i educar».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *