L’Assemblea de Dones d’ERC a Terrassa desenvoluparà un programa propi per fer de Terrassa una veritable ciutat feminista

Una representació de l’assemblea ha presentat al pati del MNACTEC i davant de la imatge de treballadores tèxtils la primera de les propostes, la creació de la Casa de les dones

Esquerra Republicana es proposa per les municipals aconseguir un canvi que torni a impulsar la ciutat, que l’activi, que la desperti i especifica que aquest canvi ha de ser, també, feminista.

“Volem que Terrassa Feminista deixi de ser només un títol bonic, volem fer que esdevingui real.” ha explicat l’Ona Martínez, membre de l’assemblea. La també candidata del Jovent Republicà ha comentat que volen “aconseguir que Terrassa sigui una gran ciutat, un referent en la lluita per la igualtat i contra totes les discriminacions que es comprometi amb la seva diversitat. Una Terrassa que es comprometi amb el desenvolupament de polítiques feministes pioneres, ambicioses, que siguin una prioritat.”

És precisament per aquest compromís que “l’Assemblea de Dones d’Esquerra Republicana a Terrassa desenvoluparem un programa amb propostes pròpies, que s’emmarcarà dins del programa d’ERC Terrassa”.

unnamed

Ona Martínez ha presentat la primera de les seves propostes: “la Casa de les Dones, un projecte ambiciós, prioritari i central en el projecte d’Esquerra Republicana per a Terrassa. Un espai de trobada i de relació comuna de totes les associacions, col·lectius i assemblees de dones de Terrassa que es construeixi des d’una perspectiva interseccional i que representi la diversitat de les dones de la ciutat. Un espai de lluites compartides”.

Per fer-ho, volen recuperar un espai fabril buit “per reactivar-lo, per tornar a donar vida a la ciutat”. De fet, com ha explicat, això s’emmarca precisament en un dels grans projectes d’Esquerra Republicana: recuperar espais fabrils buits, símbols d’un passat industrial i potent de la ciutat, per retornar-los a la ciutadania, per tornar-los a donar una funció. D’aquesta manera, l’Assemblea de Dones vol que l’edifici sigui també un homenatge a les dones que durant molts i molts anys van haver de fer les feines a les fàbriques terrassenques. Dones invisibilitzades i que no van tenir el mateix estatus, salari ni projecció interna que els seus companys masculins.

En definitiva, l’Assemblea de Dones es compromet a crear un nou espai municipal que esdevingui un punt de trobada i de referència per a les dones de la ciutat i, alhora, sigui la seu dels serveis i recursos específics i especialitzats adreçats a les dones, a més de ser utilitzat com a seu per a totes aquelles entitats feministes que ho demanin. Un espai que esdevingui també una plataforma d’impuls i continuïtat de les polítiques d’igualtat que s’han d’impulsar amb la participació de totes les dones del municipi “per fer de Terrassa una veritable ciutat feminista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *