Esquerra Republicana es compromet a incrementar un 50% el pressupost de cultura

Els republicans afirmen que creure en la cultura implica diners i demostren, en xifres, que  Terrassa està a la cua en inversió cultural entre les grans ciutats de Catalunya.

Isaac Albert: “Si et creus la cultura com a motor de transformació social, associacionisme, recuperació d'espais, factor d'inclusió..., hi has d'invertir. I això és el que nosaltres pensem fer. Passar dels 39,8 euros per habitant a 60 euros”.

Isaac Albert: “Si et creus la cultura com a motor de transformació social, associacionisme, recuperació d’espais, factor d’inclusió…, hi has d’invertir. I això és el que nosaltres pensem fer. Passar dels 39,8 euros per habitant a 60 euros”.

La mitjana d’inversió en cultura a l’àmbit municipal és de 78 euros per habitant. Terrassa n’inverteix 39,8 euros, i això la situa a la franja baixa d’inversió de les grans ciutats com Hospitalet, amb 45€, Sabadell, amb 54,3€ o casos molt més allunyats com Girona, amb 121 euros. La inversió mitjana municipal terrassenca al final només situa la ciutat per sobre de Badalona.

Amb aquestes dades, Esquerra Republicana de Terrassa ha plantejat aquest dimecres en roda de premsa com la cultura a la ciutat necessita urgentment ’un increment de la inversió municipal. El portaveu d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, ha estat contundent “la cultura a Terrassa viu de renda. D’un treball ingent de les moltes entitats capdavanteres que tenim i de projectes consolidats de fa molts anys”. En aquest sentit, els Republicans han recordat que el Llibre Blanc de la Cultura a Terrassa, que havia de ser la guia pel desenvolupament cultural de la ciutat, ha quedat guardat en un calaix, com moltes de les propostes que s’han presentat per apostar per l’àmbit cultural des de l’oposició. L’explicació? Per Esquerra, en bona part, econòmica. Segons Isaac Albert “creure en la cultura implica generar projecte compartit, coordinat amb la societat civil, però sobretot implica diners”. En aquesta línia, el regidor Pep Forn ha exposat exemples pràctics a la ciutat que ho demostren com “que el pressupost per activitats culturals a les biblioteques tendeixi a zero, que colles castelleres rebin un 50% menys d’ajudes que colles d’altres ciutats o que hi hagi projectes aparcats com la fàbrica de creació… Són coses que només podem canviar incrementant el pressupost cultural”.

És per això, que des d’Esquerra Republicana de Terrassa es comprometen a incrementar un 50 per cent el pressupost de cultural durant la pròxima legislatura. Per Isaac Albert: Si et creus la cultura com a motor de transformació social, associacionisme, recuperació d’espais, factor d’inclusió…, hi has d’invertir. I això és el que nosaltres pensem fer. Passar dels 39,8 euros per habitant a 60 euros”.

Un plantejament recurrent durant el present mandat municipal i que el govern socialista no ha volgut assumir. “Ara, curiosament, ens trobem el govern municipal reclamant un pla de barris cultural a la Generalitat. Un cop més es demana a fora quan a Terrassa no s’ha fet la feina. I això, pel futur de la nostra ciutat, ho pensem canviar”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *