Contundència enfront del masclisme

ERC-MES condemnem les actituds masclistes d’alguns jugadors de l’equip de veterans que aquest cap de setmana van insultar i menystenir les jugadores del Terrassa FC B i l’EF Viladecavalls i reclamem una acció contundent del Terrassa FC. Recordem que els fets es van produir en unes instal·lacions municipals i, per tant, hi ha camp per recórrer des de l’Ajuntament. 

Un cop coneguda l’acta de l’àrbitra del Terrassa FC B i l’EF Viladecavalls explicant els motius de la suspensió del partit i recollint explícitament l’actitud absolutament intolerable d’alguns jugadors dels Veterans Terrassa, des d’ERC-MES reclamem mesures urgents al club, no només condemnant els fets, sinó creant una barrera clara de contenció perquè aquests no tornin a succeir.

ERC-MES som coneixedors de l’interès del Terrassa FC per potenciar el futbol femení i de la seva preocupació pels fets ocorreguts. És per això que el club ha d’assumir com a pròpia l’actitud valenta i solidària de les seves jugadores i de les de l’EF Viladecavalls al no acceptar l’actitud masclista dels jugadors veterans que estaven escalfant i al visibilitzar el greuge patit amb una acció compartida.

Per nosaltres no es tracta d’un partit suspès per actituds puntuals o de mala maror entre seccions d’un club, sinó d’uns fets que no s’han de tornar a repetir. Així doncs, cal identificar els jugadors responsables de Veterans Terrassa per tal de procedir a la seva expulsió del club i constatar clarament que no en representen els valors. Mentre aquestes persones no s’identifiquin i no se’n pugui fer efectiva l’expulsió, aquest equip hauria de quedar inhabilitat per jugar. I aquí, per ERC-MES, no només hi juga la responsabilitat del club, sinó la del mateix Ajuntament. Recordem que els fets de dissabte van tenir lloc al Camp Olímpic i, per tant, en unes instal·lacions municipals. L’Ajuntament hauria de tenir la capacitat de prohibir la utilització de qualsevol equipament municipal a aquells col·lectius que protagonitzen actituds masclistes o discriminatòries.

D’ERC-MES Terrassa condemnem els fets i demanem una resposta contundent per expulsar el masclisme dels camps i d’arreu.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *