Isaac Albert: “Terrassa ha de ser la ciutat del treball digne” 


Esquerra Republicana proposa una bateria de propostes per incentivar la creació de treball digne de ciutat, que inclouen un salari mínim de ciutat impulsat des de l’Ajuntament, un nou Consell econòmic i Social i mesures per la innovació i la formació dels col·lectius més vulnerables.


Isaac Albert: “Qui diu que no pots generar ocupació amb sous i condicions de treball dignes? Terrassa ha de ser un referent en aquest camp. I això passa per polítiques d’incentivació de l’Ajuntament, la formació i la innovació”


Terrassa continua tenint més de 14.000 persones aturades. La creació d’ocupació torna a dependre en part de sectors com la construcció, s’oblida dels majors de 45 anys i de les dones, tenim una esquerda salarial preocupant i el salari mig terrassenc se situa per sota la mitjana catalana”. El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres, Isaac Albert, toca de peus a terra i aposta per abordar l’ocupació a la ciutat  des d’una òptica realista, per plantejar les mesures necessàries des de l’àmbit municipal per incentivar l’activitat econòmica i llocs de treball dignes.

Per Esquerra Republicana de Terrassa l’Ajuntament té un paper clau a l’hora d’incentivar l’ocupació en el municipi i per això proposa impulsar un salari mínim de ciutat (marcat en el 65% del salari mitjà terrassenc, tal com recomana l’UE) i promoure l’adhesió de les empreses a aquesta iniciativa mitjançant polítiques de contractació pública.

Una mesura en el camí cap al treball digne que anirà acompanyada de nous mecanismes per l’activació econòmica com la creació d’un nou Consell Econòmic i Social. Un espai on confluirà la feina dels diferents àmbits de participació ja existents a la ciutat (Pla de desenvolupament econòmic, Consell de l’economia social i solidària, el Consell de l’FP…) i on, com relata Isaac Albert “Representants dels agents econòmics, socials i la societat civil, reconeguin com espai de governança compartida, de trobada i treball permanent per impulsar un nou model econòmic de ciutat”.

Des del govern local, alhora, Esquerra Republicana pretén desenvolupar noves eines per fer aquest nou model possible. Segons Isaac Albert “Hem d’apostar per un nou model d’economia social i solidària, i oferirem incentius fiscals a aquelles empreses que aportin valor social”.

Quant a innovació i formació, el candidat republicà defensa que perquè la ciutat abordi el present i futur amb possibilitat de generar treball, s’ha de ser conscient que la tecnificació de la indústria ja és una realitat i la ciutat ha d’actuar-hi decididament en dos vessants: Hem de dotar d’espais adequats tècnicament a les empreses en polígons i trama urbana perquè es puguin sumar a la Revolució 4.0. I oferir formació adequada a les treballadores i treballadors perquè ningú es quedi enrere.” Un projecte per impulsar l’ocupació a Terrassa on Isaac Albert puntualitza s’ha de tenir molt en compte realitzar programes pels col·lectius amb més dificultats com les persones majors de 45 anys (actualment més del 50 per cent de la mà d’obra desocupada a la ciutat).  


Troba les propostes al nostre programa electoral aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *