Una ciutat veritablement feminista

L’Assemblea de dones d’Esquerra Republicana de Terrassa explica com s’ha treballat de forma transversal el feminisme al programa electoral per aconseguir una ciutat veritablement feminista.

Teresa Ciurana: “Una ciutat veritablement feminista es fa amb actes reivindicatius, sí, però també amb polítiques d’urbanisme, educació, habitatge, seguretat pensades i desenvolupades per dones amb l’objectiu d’una igualtat a Terrassa real i efectiva

“A vegades ens demanen que ens conformem amb els avenços que hi ha hagut a nivell legislatiu en igualtat, però aquests no es traslladen a la quotidianitat. Els rols establerts continuen molt marcats en perjudici de les dones i això només se soluciona amb polítiques efectives des de la proximitat”. Amb aquesta reflexió, la número dos d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres, Teresa Ciurana, explica l’objectiu de totes les propostes treballades des de l’Assemblea de dones d’Esquerra Terrassa (ADET) i incorporades al programa electoral per transformar les polítiques terrassenques en el pròxim mandat i assolir una ciutat veritablement feminista.

Propostes que passen per espais propis i serveis focalitzats en una nova Casa de la dones i les polítiques LGTBI (una proposta ja presentada fa uns mesos –veure aquí-), àmplia i digne, però també per la formació. Per Ciurana “La igualtat s’assoleix des de la infància i per això impulsarem un pla seriós de formació en coeducació en tots els centres educatius de la ciutat, així com de sensibilització envers la diversitat Lgtbi”. Una formació que Esquerra Republicana vol posar a l’abast també del monitoratge dels esplais i espais de lleure de la ciutat.

Les polítiques feministes per les republicanes han de ser transversals i, per això, han incorporat la seva visió a tots els àmbits del programa electoral (vegeu aquí). Un treball que han volgut transmetre’s aquest dimarts a la ciutadania amb una parada a la plaça Vella on demanaven a les terrassenques que marquessin en un mapa aquells punts de la ciutat on sentien que la seva seguretat estava en risc o es trobaven amb impediments de gènere. Un exercici segons la Montse Font, número 9 de la llista i experta en seguretat “Que demostra molt gràficament la necessitat d’incidir en polítiques d’urbanisme, habitatge, seguretat en aquest sentit a Terrassa

Això implica, evidentment, un munt de polítiques que fins ara no s’ha dut a terme a la ciutat. Per destacar-ne alguns, per Esquerra Republicana en urbanisme cal recuperar i relligar espais de la ciutat actualment insegurs, millorar la il·luminació; en seguretat es farà que la formació en violència de gènere i lgtbi sigui obligatòria per tota la policia municipal i es vol impulsar “la creació del primer cos de voluntàries de protecció civil de Catalunya. Un cos amb coneixements específics de violència de gènere per donar servei en tots els actes multitudinaris de Terrassa.”

Moltíssima feina per fer i la voluntat decidida de l’Assemblea de dones d’Esquerra de Terrassa per fer possible una ciutat veritablement feminista.


Troba les propostes al nostre programa electoral aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *