La Muntanyeta de Vallparadís, centre de l’Economia Social i Solidària a Terrassa

L’equipament del Parc de Vallparadís es convertirà en el futur pol de l’economia social i solidària a la ciutat, per impulsar les iniciatives ja existents a la ciutat i incentivar una economia més social i cooperativa.


Pep Forn: “La Muntanyeta esdevindrà un centre per incentivar, acompanyar, consolidar i fer crèixer projectes socialment responsables. Un futur diferent és possible i posem les bases per aconseguir-ho”.

Presentació i primera visita a l’equipament de la Muntanyeta com a futura seu de l’Economia Social i Solidària (ESS) a la ciutat. El regidor responsable, Pep Forn, revelava als mitjans que aquest acte s’hauria d’haver realitzat just el mateix dia que va començar l’estat d’alarma per la covid19. El compromís amb un dels punts claus del Pla estratègic de l’Economia Social i Solidària a la ciutat s’havia de posposar però, quatre mesos després, Pep Forn assegura que la pandèmia només ha fet que constatar la necessitat d’aquest projecte pel present i el futur per Terrassa.

Opinió compartida pel tinent d’alcalde de promoció econòmica i projecció de la ciutat, Isaac Albert, per qui ” Estem entrant en uns nous temps, i apostem per un desenvolupament econòmic més eficient”. Un plantejament de l’economia més social i cooperativa que ja era present en el programa de govern i que, davant la crisi, ha fonamentat l’alineació dels projectes que han de permetre la reactivació social i econòmica de la ciutat.

Com a valor fonamental de la iniciativa, des del govern han destacat el desenvolupament compartit del pla de l’ESS i s’ha reconegut als membres del Consell de l’economia social i solidària a l’hora d’avançar en aquests objectius.

El nou equipament, segons ha explicat Pep Forn, s’ha calendaritzat per poder estar operatiu el segon semestre de 2022 i hi ha la intenció de poder desenvolupar tota l’adequació de l’equipament des de l’economia social i solidària. Un cop conclòs, aquest comptarà amb diferents espais on conviuran empreses d’economia social i solidària, un espai de pensament crític, un per exposicions, una cafeteria i els propis serveis d’emprenedoria de l’Ajuntament. En aquest darrer cas, amb la línia ja iniciada pel govern municipal d’informar a les noves iniciatives empresarials de totes les opcions al seu abast per la promoció d’una activitat econòmica sostenible.

La Muntanyeta també consolida una línia de treball del consistori per reforçar el Parc de Vallparadís com espai emblemàtic de la ciutat en el seu 25è aniversari. I és que, amb la recent presentació de l’alberg de joventut a l’antic Poble de Sant Pere gestionat per Prodis i Fupar i amb el nou equipament, Vallparadís esdevé progressivament un eix de referència de l’economia social a la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *