El nou Alberg Municipal de Joventut de Terrassa, un projecte de ciutat

Ona Martínez: “posem a disposició de la ciutat i de tota la seva xarxa associativa un nou espai que la dinamitzarà, la projectarà i que hi aportarà activitat”

Font: Ajuntament de Terrassa

Les entitats socials Prodis i Fupar, que ja tenen un gran recorregut en obres socials, gestionaran l’Alberg Municipal de Joventut de Terrassa que s’ha adherit a la xarxa d’albergs de Catalunya XANASCAT. L’alberg, que durant els últimes mesos ha tingut la funció social d’acollir famílies vulnerables en primer lloc, i persones de l’Andana, podrà obrir les seves portes el mes de setembre com a «projecte de ciutat» per donar una «resposta alternativa i econòmica a les necessitats d’espais i allotjaments a una ciutat amb molta vida», explica la regidora de Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Ona Martínez. «En definitiva, posem a disposició de la ciutat i de tota la seva xarxa associativa un nou espai que la dinamitzarà, la projectarà i que hi aportarà activitat», exposa Martínez.

L’equipament està situat a l’antic Ajuntament de l’antic poble de Sant Pere, i això fa que «dinamitzi la ciutat». A més l’equipament amplia les places d’allotjament a la ciutat i projectarà també, el gran Patrimoni que hi ha a la ciutat. «L’Alberg municipal és una reivindicació històrica de la ciutat i, alhora, dona resposta a una necessitat evident de la 3a ciutat de Catalunya. Forma part del nostre projecte de ciutat», explica Martínez.

D’altra banda l’Alberg compta amb un projecte d’inserció laboral que «ara més que mai, és imprescindible», explica Martínez. Un projecte que duran a terme Fupar i Prodis. «dues entitats terrassenques que fan ciutat i que a més a més lideren grans projectes d’integració laboral i social per a persones amb capacitats diverses», explica.

«Donem una resposta alternativa i econòmica a les necessitats d’espais i allotjament a una ciutat amb molta vida. En definitiva, posem a disposició de la ciutat i de tota la seva xarxa associativa un nou espai que la dinamitzarà, la projectarà i que hi aportarà activitat», exposa Martínez.

Font: Ajuntament de Terrassa

La XANASCAT, la xarxa en què s’ha adherit l’Alberg, representa uns estàndards de qualitat, ofereix plataformes de contractació d’allotjament a través de la xarxa i fa que l’alberg sigui present a les xarxes i federacions nacionals i internacionals s’albergs de joventut, un fet que li donarà visibilitat al nou equipament. En aquest sentit, Cesc Poch, director de l’Agència Catalana de Joventut, ha volgut remarcar que l’alberg s’ha fet «amb vocació republicana, de servei públic i per a que sigui una eina social per ajudar als terrassencs i a les terrassenques en el seu desenvolupament». A més, ha volgut afegir que «la mobilitat i el turisme no són un luxe sinó un dret que hem adquirit com a ciutadans i ciutadanes i l’hem de defensar» a través d’aquest tipus d’allotjaments.

En aquest sentit, la regidora Ona Martínez ha volgut remarcar que s’espera que l’Alberg «doni resposta a la demanda d’allotjament amb preus econòmics a la ciutat; que serveixi per promoure el turisme, l’educació, el desenvolupament integral de les persones joves, l’associacionisme i el benestar social; i que ampliï el mapa d’equipaments juvenils de la ciutat».

La gestió de l’Alberg Municipal de Joventut de Terrassa i la seva adhesió a la xarxa XANASCAT s’ha presentat avui 8 de juliol davant l’Alberg. En la presentació han participat la regidora de Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Ona Martínez; el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch; la presidenta del patronat de Prodis, Maise Balcells; i el president del patronat de Fupar, Xavier Queralt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *