Bona nota pel Terrassa Tria Futur

Més de 6.000 persones visiten la primera edició presencial de la Fira d’orientació formativa i professional Terrassa Tria Futur al recinte firal.


Teresa Ciurana: “Consolidem una mostra que ha vingut per quedar-se i ajudar, any rere any, a totes les persones joves i no tan joves a trobar el seu camí laboral i professional. L’Orientació és la millor eina per l’èxit personal i col·lectiu”. 

La mostra Terrassa Tria Futur naixia fa 3 anys marcada per la pandèmia. L’aposta per desenvolupar una política d’orientació transversal tant a nivell formatiu com professional, va unir els esforços interns de l’Ajuntament (educació, universitats, Foment del treball…) amb la dels centres educatius i agents externs, per crear una Mostra que naixia de forma telemàtica.  

Finalment, tres anys després, el dijous 10 el Recinte Firal obria les seves portes amb més de 50 estands per oferir de forma presencial orientació i assessorament professional i formatiu de cara al futur. El resultat, més de 6.000 persones van visitar la fira presencial cercant assessorament, mentre alhora es mantenia durant tota la setmana un intens programa de xerrades i formacions telemàtiques amb el mateix objectiu.  

Els dies 10 i 11 de març la fira –que es va poder celebrar de forma presencial, al contrari que els dos anys anteriors- va acollir 50 estands diferents agrupats en tres zones: La primera recollia tots els centres d’ensenyament; la segona, les institucions i entitats; per últim, es trobaven agrupades les empreses. A més, per facilitar al públic poder trobar allò que buscaven, l’espai es va dividir en tres cadenes de valor representatives de la ciutat: Salut, energies renovables i tèxtil.  

Totes aquestes opcions van quedar a disposició dels alumnes dels centres de la ciutat que van visitar el Terrassa Tria Futur i buscaven descobrir les millors alternatives per orientar el seu futur. La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’educació a l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, va explicar que “aquestes jornades serveixen d’eina per a combatre l’abandonament escolar i donen suport i acompanyament als joves”.  

La millora en el sistema educatiu de Terrassa és un compromís de ciutat. Des de les institucions es treballa per seguir impulsant projectes com aquest que serveixin per garantir una xarxa educativa de qualitat, que doni respostes a l’alumnat i que sigui inclusiva i per a tothom.  

Ona Martínez, candidata del grup municipal a les eleccions de 2023, ha mostrat la seva confiança en el projecte i ha afirmat que “La Fira Terrassa Tria Futur és una aposta ferma: tenir una fira d’orientació que acompanyi els joves a l’hora d’escollir el camí formatiu i professional que més els encaixi. Perquè la informació és poder”.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *