Construint ciutat per a tothom

L’Àrea de Cicles de la vida entrellaça quatre plans estratègics i un pacte de ciutat per garantir l’atenció a les necessitats de la ciutadania de Terrassa durant totes les etapes vitals.

Teresa Ciurana: “Construïm una Terrassa on totes les persones, des dels infants fins a les persones més grans, tinguin el seu lloc” 

Aquest dimarts durant la roda de premsa de Cicles de la Vida, celebrada a l’Ajuntament de Terrassa, s’han presentat els quatre plans estratègics i el pacte de ciutat, adreçats a les diferents etapes vitals amb perspectiva global i visió de futur amb voluntat de construït polítiques públiques adreçades a les diferents franges d’edat.

La tinenta d’alcalde de l’àrea i regidora d’Educació, Teresa Ciurana; la regidora d’Infància i Adolescència i de Joventut, Ona Martínez; i la regidora de Gent Gran, Mónica Polo; han presentat el Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa (PLIA’T), que s’elevarà a ple al mes de març va adreçat a la població de 0 a 16 anys; Pla Local de Joventut (PLJ), focalitzat en la franja d’edat del 16 als 35 anys; Pacte per a l’Emancipació Juvenil, centrat en els àmbits d’ocupació, habitatge, educació i salut emocional; Pla Local per a un Envelliment Integral de Terrassa (PLEI’T), per a persones de 60 anys o més; i, per últim, Terrassa Aprèn, Projecte Educatiu de Ciutat, que servirà per a reforçar la dimensió de la ciutat en educació.

Aquesta iniciativa té la voluntat de construir unes polítiques públiques basades en els drets i reconeixements per a tothom i lluitar l’edatisme i la divisió social de les persones per edat i no per necessitats.

La tinent d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha afirmat que l’objectiu principal és “construir una Terrassa on totes les persones, des dels infants fins a les persones més grans, tinguin el seu lloc”. Per això, des de l’Ajuntament s’han creat una sèrie de projectes que assenten les bases d’una acció futura que acompanyarà a les persones sigui quina sigui l’etapa vital en què es trobin.

Tots els plans tenen en comú diferents aspectes pel que fa a enfocament, valors i metodologia i determinen com a objectiu final aconseguir una Terrassa construïda entre totes les persones, on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida. En aquest sentit, Ona Martínez explicava que “aquesta és la nova Terrassa que estem construint. Una ciutat que posi al centre a les persones i les seves necessitats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *