Arriba el Wifi gratuït als carrers de Terrassa

L’Ajuntament activa set punts d’accés a internet públic i segur a diferents espais públics de la ciutat per garantir l’accés a la xarxa a tota la ciutadania i combatre la bretxa digital


Ona Martínez: “Tenir espais de connexió ràpida, segura i gratuïta a tota la ciutat trenca barreres tecnològiques i socials. Ajudem a connectar-se a les persones que ho tenen més difícil i ho fem a l’espai públic on la interacció social i digital avança”

Des del 16 de març els veïns i veïnes de Terrassa poden observar a diferents places de la ciutat cartells amb el logo de Wifi4EU. És l’indicador que, a partir d’ara, en aquestes places la ciutadania es podrà connectar de forma gratuïta i segura a internet i fer-ho amb una bona connexió.

La regidora de tecnologia, Ona Martínez, ha realitzat les darreres proves a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya per garantir el bon funcionament del nou servei, però també hi haurà connexió a l’exterior del Centre Cívic Montserrat Roig, a la plaça de Can Palet, la plaça de la Cultura, la plaça Primer de Maig, de les Teixidores i al Raval de Montserrat. Punts als quals, a finals d’any s’uniran la plaça de la Maurina, l’entorn del Centre Cívic de Can Parellada, davant l’Alberg de Vallparadís, la plaça major de Torre-sana i l’entorn de la Muntanyeta al Parc de Vallparadís.

La iniciativa, com ha explicat Ona Martínez, neix d’un programa europeu i permetrà a Terrassa fer una passa endavant en la lluita contra la bretxa digital: «Hi ha dues bretxes digitals, d’edat i socioeconòmica. Aquests punts permeten a gent que no es pot permetre una connexió a internet a casa o no s’ho planteja. D’una forma senzilla, i en un espai de socialització, ara el poden tenir»

De fet, la regidora de tecnologia explica que, per exemple, una de cada quatre persones grans no té accés a internet, però, en canvi, més d’un 90% té mòbil «Tenir un espai on es puguin connectar i els ensenyem a fer-ho, obre una porta a trencar la bretxa en l’àmbit tecnològic».

La connexió es realitza de forma àgil i molt senzilla a través del portal https://www.terrassa.cat/wifi4eu i estarà operativa cada dia de les 7 del matí a les 11 de la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *