Pacte per una Terrassa del futur

S’aprova per unanimitat l’Agenda Urbana de Terrassa 2030 i el nou contracte Programa de Serveis Socials. Dos documents claus que regiran les polítiques de sostenibilitat i d’atenció a les persones a la ciutat en els propers anys.

Ona Martínez: “Terrassa necessita que avancem més perquè els terrassencs i les terrassenques necessiten que donem resposta i solucions als reptes del segle XXI. Aquesta és la Terrassa del present i del futur” .

Aquest dimarts 13 de setembre s’ha celebrat el Ple extraordinari al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa per dur a aprovació l’Agenda Urbana Terrassa 2030 i Pla d’Acció, i el Contracte Programa 2022-2025. 

L’Agenda urbana és el document viu que marca i l’estratègia de Terrassa per acomplir els objectius de desenvolupament sostenible a la nostra ciutat en benefici de la qualitat de vida de les terrassenques i terrassencs. “Un gran pacte de ciutat” en paraules de la portaveu d’Esquerra Republicana Terrassa i candidata a l’alcaldia, Ona Martínez. 

Terrassa és una ciutat emprenedora i capdavantera capaç de dibuixar grans fulls de ruta futur per a transformar la ciutat en un municipi encara més sostenible i per a desenvolupar polítiques que donin resposta a les noves realitats dels ciutadans. 

Martínez ha mostrat el seu suport al document: “S’han acabat els temps de girar l’esquena al món i esperar que els problemes es resolguin sols. Són els temps de la bona política, la que es compromet i actua. La que no mira cap a una altra banda ni espera que li facin les coses. La que no s’acomoda i pren decisions per avançar”.  

Durant la jornada també ha quedat aprovat el Contracte Programa 2022-2025 per a la cooperació i la col·laboració amb el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest seguit de mesures, l’objectiu principal que es vol assolir és la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, fer un pas endavant en la lluita contra l’exclusió social i incrementar la igualtat d’oportunitats i inversió. 

Aquest Contracte Programa incorpora un seguir de propostes com un reforç de l’atenció psicològica, un reforç dels equips professionals, serveis especialitzats d’atenció a la infància i l’adolescència, polítiques integrals davant els sensellarisme i servei SAD i teleassistència reforçada.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *