Esquerra Republicana Terrassa premia Cèlia Ros amb el Gorra Frígia als valors republicans

La Secció Local d’esquerres ha condecorat la exregidora amb el Premi Gorra Frígia d’enguany

Aquest dijous, dia 13 d’abril, l’agrupació local d’Esquerra Republicana ha commemorat la proclamació de la República Catalana el 1931 amb el Sopar de la República i el lliurament dels Premis Gorra Frígia.  

En aquesta dinovena edició, celebrada a la Societat Coral dels Amics, el jurat dels premis ha atorgat per unanimitat el premi als valors republicans a Cèlia Ros i Gasset. Dolors Bassa, exconsellera d’Afers Socials i Famílies a la Generalitat de Catalunya i la presidenta de la Secció Local Xènia Alba han fet entrega del Gorra Frígia a la guardonada. 

Cèlia Ros, fou regidora de l’Ajuntament de Terrassa per Esquerra Republicana de Terrassa el 2003, durant un mandat i es va convertir en la primera dona regidora de la formació. Va exercir de regidora de serveis socials durant tot un mandat fins a l’any 2007. Però la política no és la seva única passió. Cal destacar també la seva vocació per la música, on té estudis superiors, i les seves diplomatures en Ciències Socials i Assistència Social. 

“La seva feina constant representa qui som, i d’on venim. Gràcies a persones com la Cèlia som el present i el futur de la ciutat, som la Terrassa que no es resigna i que avança per esdevenir una ciutat encara millor”, ha anunciat l’alcaldable Ona Martínez durant la seva intervenció. 

La seva aportació a la ciutat ha sigut notòria, doncs Ros ha participat activament en els moviments socials i polítics de l’antifranquisme, al barri de Les Arenes als anys 60, al municipalisme democràtic i a les associacions de veïns. Durant el Sopar s’ha premiat tota una trajectòria d’implicació en la vida política i social de la ciutat, ja sigui havent estat al capdavant del Comitè d’empresa del Departament d’Ensenyament, treballant en l’àmbit de l’educació de persones amb capacitats diverses i d’infants en situació de vulnerabilitat o fent feina com a vicepresidenta de l’Ateneu Terrassenc. “Aquest premí és tot un honor i un impuls per seguir treballant per fer avançar Terrassa de la mà de persones amb noves mirades i amb moltes ganes de transformar la ciutat“, ha finalitzat en Cèlia un cop recollit el guardó.

Dolors Bassa, per la seva banda, ha volgut destacar els valors que es premien amb aquest acte i la importància que tenen pel futur de la ciutat: “Els valors republicans que ens defineixen en el dia a dia, que fan que siguem aquí per millorar la vida de la gent. No renunciem a fer de Terrassa i aquest país un estat de llibertats. No ens resignem, volem seguir avançant i persones com la Cèlia fan que ho fem encara més ràpid i amb més força“. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *