L’equip de l’Ona Martínez: vells coneguts i noves cares

L’alcaldable Ona Martínez Viñas ja va presentar oficialment la nova fornada d’Esquerra Republicana a Terrassa. Sota la xemeneia de La Bòbila Almirall, al barri de La Maurina, la candidata, qui pren el relleu de l’històric Isaac Albert, cap de llista des del 2007, va donar a conèixer a l’equip en el qual ha confiat per liderar l’Ajuntament de la ciutat.

Aquestes són les presentacions dels primers integrants de la llista electoral:

1. ONA MARTÍNEZ VIÑAS – 30, BARRI DEL SEGLE XX  

Ona Martínez és l’actual primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa i està a càrrec de direcció, coordinació, seguiment i orientació estratègica de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, a més de les delegacions de les regidories de Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans, Gestió Tributària i Recaptació, Serveis Jurídics, Contractació, Patrimoni i Manteniment i Atenció Ciutadana. 

Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, però la seva inquietud i passió per la política va fer que després fes un màster en Comunicació Política i Institucional. Abans, però, va treballar en el món de l’audiovisual en projectes molt diversos.  

Actualment, lidera l’equip d’Esquerra Republicana de Terrassa i fa front a les properes eleccions per convertir-se en la primera alcaldessa de la ciutat. 

2. PEP FORN CADAFALCH – 59, LA MAURINA

Forn és llicenciat en Geografia amb un postgrau en Direcció i Gestió de Serveis. És conegut a Terrassa per ser l’actual regidor d’Economia social, Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, però anteriorment, la seva trajectòria professional havia girat entorn a l’economia com a director de qualitat, innovació i atenció al client de Caixa Terrassa i com a responsable de col·laboracions amb entitats de l’obra social d’Unnim Caixa. 

Tot i estar especialitzat en el sector més econòmic, la seva vocació per l’activisme social i cultural sempre ha estat present. Amb 22 anys va ser vicepresident l’AVV de La Maurina. També va ser integrant fundador dels Minotaures de la Maurina, membre de Carnavalis -l’associació organitzadora del carnestoltes a Terrassa en el seus inicis-, i va estar president de la colla dels Minyons de Terrassa en dos períodes -entre el 1993 i el 1996 i entre el 2010 i el 2011-. 

3. NAJIMA OUELD-TAHER EL MANSOURI (IND) – 24, CA N’AURELL

Educadora infantil i, actualment, està acabant el Grau d’Educació Social. Va néixer a Terrassa i és filla d’immigrants del Rif, regió del nord del Marroc. Participa en l’Espai Terrassa Sense Racisme, va estar implicada al projecte de Passaport Edunauta a Terrassa i a l’equip de Mediació Cultural de l’OME, Oficina Municipal d’Escolarització, on va fer feina de la mà de tots els centres educatius de la ciutat. També va estar a l’Institut Escola Antoni Ubach on va desenvolupar tasques per a l’acompanyament i suport a joves en situació de vulnerabilitat, treballant en la inclusió i la involucració de les famílies en l’oci dels seus fills. 

Najima s’incorpora a la llista electoral d’Esquerra Republicana de Terrassa amb vocació de donar pas a tota una generació. Explica que des de ben petita escoltava el seu avi, qui li explicava històries del Rif i de les injustícies que van viure durant anys. Aquesta va ser la motivació que la va conduir a l’activisme, a lluitar per una vida justa i digna, per la igualtat de drets i les llibertats individuals i col·lectives. 

4. SANTIAGO MARTÍNEZ ILLA – 63, CA N’AURELL

En Santi Martínez va néixer a Terrassa entre els fogons del comerç familiar -la xurreria del Pont de la Mútua- on va treballar fins a graduar-se en Geografia a la UAB, especialitat que el va portar a exercir la docència en diversos instituts de la comarca fins al 2002 i a publicar diversos llibres, articles i materials didàctics. La seva trajectòria professional també ha passat per ocupacions tècniques i directives en els àmbits de l’educació i la cultura a la Diputació de Barcelona, a la Generalitat i, actualment, a l’Ajuntament de Terrassa. 

Redactor del llibre blanc de la cultura de la nostra ciutat, el nou membre de la llista assegura que, a més a més del món educatiu, també ha pogut esgarrapar temps per dedicar a l’activisme -ADENC, Sense Presses, Som Energia i Xarxa d’Economia Solidària (XES)- i a la música -tocant el saxo a les bandes de Matadepera i Terrassa i al grup Hernández i Fernández-. Assegura que intenta freqüentar l’oferta cultural i artística de la ciutat i escapar-se per viatjar i parlar en uns quants idiomes. 

5. MONTSERRAT FONT FABRA – 58, BARRI CA N’AURELL

Font és enginyera tècnica industrial i llicenciada en psicologia social. Ha estat la cap del Servei de Gestió d’Emergències de la Generalitat i s’ha encarregat de la gestió del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Tot i que va iniciar la seva carrera professional treballant per una empresa privada, aviat va descobrir la seva vocació de servei públic. Va passar 15 anys treballant a l’Ajuntament de Mataró com cap de llicències d’activitats i cap de protecció civil i riscos laborals. Al 2007 va començar com a funcionaria a la Generalitat, on va entomar el repte de planificació d’emergències per, després, passar a la vessant més operativa de les emergències, tasca per la qual se li va atorgar la medalla de bronze amb distintiu blau del Mossos. 

Aquest 2023 es va incorporar a l’Ajuntament com a regidora de Plans i Projectes, de l’Àrea de Presidència; Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans, adscrites a l’àrea de Drets Socials; i de Qualitat Democràtica, a Cicles de la Vida. 

6. ALEX JOSEP ARANDA COLORADO (JR) – 24, BARRI DE SAN PERE NORD 

Nascut al 1999 i crescut des d’aleshores al barri de Sant Pere Nord, l’Alex és el candidat del Jovent Republicà de Terrassa a les eleccions municipals del 2023.   

Graduat en Ciència política i Gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment treballa de cara al públic en el món del comerç.  No obstant, els darrers anys també ha estat vinculat a diferents clubs esportius de la ciutat com a formador de nens en el món del futbol de base.   

A nivell local, ha estat impulsor de diferents iniciatives socials i polítiques a partir de la seva implicació en el Jovent Republicà. Les seves arrels andaluses les porta per bandera i prova d’això és la seva formació i participació a Defender Andalucía, una organització que forma part d’Adelante Andalucía. Es presenta a les llistes electorals d’Esquerra Republicana a Terrassa per ser la veu del jovent a l’Ajuntament. 

7. CRISTINA REY CERPA (IND) – 47, CAN BOADA

Ella ha estat nadadora del Club Natació Terrassa de l’any 1982 fins al 1995. Al llarg de tots aquests anys va aconseguir diferents premis en campionats estatals i internacional. En categoria absoluta va formar part de l’equip estatal participant en Copes del Món, Europeus, Jocs del Mediterrani i les Olimpíades de Barcelona 1992. 

Rey és nascuda a Terrassa el 1976 i és provinent de família andalusa. És mare de dos fills adolescents i esportistes. Durant el curs escolar de primària, ha estat la delegada de pares de classe, amb l’objectiu de poder implicar-se més en els projectes escolars. A més, també ha sigut vicepresidenta esportiva de la Junta del Club Natació Terrassa durant 5 anys. 

Cristina és autònoma i té una empresa pròpia que han estès i fet créixer també amb una mirada social dins del sector. Un teixit econòmic i productiu fort és la millor de les polítiques socials per ser una ciutat capdavantera i d’oportunitats.

8. YURI LÁZARO GIMÉNEZ (IND) – 36, ROC BLANC

Graduat en Dret i Gestió i Administració Pública a la UB i va iniciar la seva trajectòria professional l’any 2006 en el sector de les emergències mèdiques. Ha desenvolupant diferents responsabilitats assistencials, de coordinació clínica i operativa, així com de gestió al Sistema d’Emergències Mèdiques. Ha combinat aquesta activitat professional i els estudis amb la docència, com a professor col·laborador de la UB, i la seva participació a la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, de la qual és membre del comitè científic. 

A començaments de 2023, encoratjat pel llegat del seu avi, Apolo Giménez, va deixar les seves responsabilitats en gestió pública al SEM per iniciar una nova etapa com a assessor de govern de la Primera Tinença d’Alcaldia d’Economia, Finances, Serveis generals i Govern obert. Ara ho fa de la mà de la candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Terrassa, Ona Martínez, i fa un pas endavant per sumar-se a la seva llista per les pròximes eleccions municipals.

9. SÍLVIA GRAU FONTANALS – 67, BARRI D’ÈGARA

Terrassenca del 1962, va participar durant molts anys en l’Esplai de Ca N’Aurell. Humanista de formació acadèmica, i amant d’estudiar el comportament social i la seva posterior reflexió en les arts i en la història. Llegir i viatjar són les seves passions.

Professionalment és directora operativa a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya vetllant pel dret a l’habitatge. Feminista i d’esquerres, compromesa amb la defensa de les llibertats, la democràcia, i la independència del nostre poble. 

10. CARLES LLONGUERAS MORERA – 60, CENTRE

Cap Gros de l’any, Terrassenc de l’any i Premi Gorra Frígia 2022. Carles Llongueras és conegut a Terrassa per la seva implicació des de fa dècades en la vida associativa i cultural de la ciutat, ja sigui al capdavant d’una coral, tocant la gralla o fent de professor. Durant la transició va ajudar a la recuperació de les músiques populars que acompanyaven els primers castells de Minyons, el ball de bastoners, Treure Ball, el ball del Serrallonga i forma part del mític grup dels Ministrils del Raval. La seva veu i direcció també es farà sentir dins el moviment coral de Terrassa en les més diverses formacions, a més de posar-se a disposició des del primer dia al servei dels Cants per la Llibertat, en defensa de les persones represaliades políticament. 

11. MERCÈ ESPASA CÁRDENAS (JR) – 25, CEMENTIRI VELL

Va néixer a Terrassa el 1997 en una família de petits comerciants. Graduada en Dret a la Universitat Pompeu Fabra i actualment exerceix d’assessora jurídica al Parlament de Catalunya. 

Ha estat membre de clubs esportius des que va néixer, on va participar en diversos equips i campionats.

Ella és integrant del Jovent Republicà de Terrassa, és feminista i d’esquerres, i així és com li agradaria que fos la seva ciutat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *