Avancem amb la força del jovent

El passat dissabte 13 de maig vaig fer una visita amb la meva família a la fàbrica on treballa me mare. Me mare treballa a la Parker, una fàbrica dels polígons del sud de Terrassa on més de 120 treballadors i treballadores terrassenques fabriquen peces molt petites d’alta precisió, sense les quals moltes de les coses que fem servir cada dia no funcionarien.Peces que fan que tot es mogui, que fan que Terrassa avanci.

La societat, la política i la vida s’hi assemblen bastant. El jovent som peces petites que fem que tot es mogui i sense els quals la vida en societat no funcionaria. I a diferència d’altres, podem fer valer que sempre hi hem estat, que sempre hi som i que depèn de totes i tots nosaltres seguir sent. Seguir sent capaços de fer avançar tothom en aquesta ciutat. Sense deixar ningú enrere. I això és molt fàcil dir-ho, però no és tan fàcil fer-ho.

En els dies que queden de campanya electoral per les Eleccions Municipals del 28 de maig, tothom s’omplirà la boca de bones paraules i de bones intencions, però la societat, la política i la vida van del que fem i demostrem.

Pots dir que vols una ciutat pels joves i que els tens molt en compte, i alhora no posar-ne cap menor de 25 anys entre els 10 primers per formar part del que vols que sigui el teu govern. Pots dir que vols una ciutat per la gent migrada, (ja sigui de primera, segona o tercera generació) i alhora aïllar-los de la possibilitat de fer polítiques que els posin al centre i facin efectiva la igualtat d’oportunitats. I pots dir que ets molt republicà i molt d’esquerres, i alhora ser monàrquic, pactar amb la banca, no derogar una reforma laboral que vas prometre que derogaries i, no menys important, seguir fent de la Renfe la vergonya més gran que hem de viure (i patir cada dia) els terrassencs i terrassenques.

Cadascú és suficientment gran per ser responsable del camí que fa, dels objectius que persegueix i de la gent amb qui es vol acompanyar. Però el que està clar és que els compromisos que adquirim quan ens presentem a unes eleccions no poden ser paraules buides de realitat.

Si dius que vols una ciutat pel jovent, l’has de fer amb el jovent. Si dius que vols una ciutat per tothom, l’has de fer amb tothom i si dius que vols una ciutat que avanci, l’has de fer avançar amb aquelles polítiques que realment tenen la capacitat de millorar la vida de la gent. I el jovent, com sabem d’on venim i som molt conscients d’on som, sabem que la política la fas, o te la fan, com deia el mestre Joan Fuster. I sabem, més que ningú, que si no hi som, alguns faran el de sempre: fer com si no existíssim.

Perquè volem una ciutat on emancipar-nos, on estudiar i treballar dignament. Perquè volem una ciutat que cuidi l’entorn tan meravellós que té, una Terrassa on desenvolupar la nostra vida a través de la cultura, l’esport i un oci que ens inclogui a tots i que no es faci pel benefici d’uns pocs. I perquè volem ajudar a fer avançar Terrassa com van fer i fan les nostres referents (les nostres mares, àvies i mestres), som aquí per fer que l’Ona Martínez, una dels nostres, del Jovent Republicà sigui l’alcaldessa de Terrassa. Una dona valenta, jove, republicana i d’esquerres. Un lideratge feminista, antirracista i ecologista capaç de donar resposta a les preocupacions i reptes de tothom.

Sempre hem fet camí amb l’Ona. Encara el fem i el farem a partir del 28 de maig quan tot el jovent de la ciutat la fem l’alcaldessa republicana de Terrassa. Com sempre diu, escoltant a tothom, fent-nos valer i demostrant que, per petits i petites que alguns ens facin sentir, sempre hem estat, som i serem:

La Terrassa que avança.

Alex Aranda Colorado

Nascut al 1999 i crescut des d’aleshores al barri de Sant Pere Nord, l’Alex és el candidat del Jovent Republicà de Terrassa a les eleccions municipals del 2023.

Graduat en Ciència política i Gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment treballa de cara al públic en el món del comerç.No obstant, els darrers anys també ha estat vinculat a diferents clubs esportius de la ciutat com a formador de nens en el món del futbol de base.

A nivell local, ha estat impulsor de diferents iniciatives socials i polítiques a partir de la seva implicació en el Jovent Republicà. Les seves arrels andaluses les porta per bandera i prova d’això és la seva formació i participació a Defender Andalucía, una organització que forma part d’Adelante Andalucía. Es presenta a les llistes electorals d’Esquerra Republicana a Terrassa per ser la veu del jovent a l’Ajuntament.

Latest posts by Alex Aranda Colorado (see all)

One thought on “Avancem amb la força del jovent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *