Josep Puy, guardonat amb el Premi Gorra Frígia 2024 als valors republicans

Dissabte, 13 d’abril, l’agrupació local d’Esquerra Republicana ha commemorat la proclamació de la República Catalana el 1931 amb el Sopar de la República i la 20a edició del lliurament dels Premis Gorra Frígia.  

Enguany, el jurat ha atorgat per unanimitat el premi als valors republicans a Josep Puy i Juanico. Manel Balcells, Conseller de Salut a la Generalitat de Catalunya i el president de la Secció Local Isaac Albert han fet entrega del Gorra Frígia al guardonat. 

Josep Puy i Juanico és Doctor en Història Contemporània i té una llarga trajectòria en el sector de l’ensenyament i la divulgació. El Premi Gorra Frígia se li ha atorgat pel seu continuat compromís amb la ciutat de Terrassa en molts aspectes, però sobretot en dedicar-se a conèixer la història de molts republicans terrassencs que van patir l’exili, la repressió i molts amb sentències totalment injustes; així com l’estudi, investigació i coneixement de la societat i la ciutat de l’època i dedicar les seva activitat a difondre els valors democràtics i humans dels personatges estudiats.

En aquest sentit ha publicat darrerament la biografia de Miquel Almirall, militant històric de la Secció Local de Terrassa que es va haver d’exiliar a Bèlgica.

El Jurat va acordar, a més, atorgar una menció d’honor al col·lectiu Aturem les guerres, per la seva lluita, actitud, constància i fermesa en uns moments tan convulsos i que mantenen la seva lluita cada dilluns davant l’Ajuntament i per l’organització de debats, xerrades i actes en favor de la pau i la no violència com a única manera per assolir aturar les guerres i els genocidis que s’estan cometent darrerament. Van recollir en guardó en nom de la plataforma en Toni Massaguer i la Luisa Martin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *