Comença la Festa Major!!

festa_majorComença la festa més important de la ciutat, la Festa Major. Les festes majors, commemoren fets importants de la història dels pobles i ciutats i habitualment estan lligades als seus sants patrons, en el cas de Terrassa, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí. La Festa Major de Terrassa, se celebra el primer diumenge després de sant Pere; és per això que normalment s’escau el primer diumenge de juliol, menys en alguna ocasió en què s’escau el 30 de juny. Els motius pels quals va triar-se aquesta data vénen de temps molt llunyans: des de l’edat mitjana la vila de Terrassa pertanyia a la parròquia de Sant Pere i, per això, la Festa Major s’esqueia en la diada de Sant Pere. Però, quan l’any 1800 es va concedir, per part del rei, la total independència del poble de Sant Pere respecte de Terrassa, la vila acordà celebrar la seva Festa Major el diumenge següent a sant Pere per no coincidir amb la del poble. (més info aquí )

Dit això, la Festa Major significa quelcom més. Terrassa, una ciutat que ha anat creixent a batzegades, i que en relativament pocs anys gairebé ha doblat el seu nombre d’habitants, té en la festa major alguna cosa més important que uns quants espectacles a peu de carrer. Més enllà de les diferents maneres que cada terrassenc té de viure la festa major, molts agafant el cotxe i marxant de la ciutat, és un punt de trobada de ciutadans al voltant d’uns espais comuns i compartits -al carrer en un sopar popular amb els veïns, escoltant un concert, a la plaça veient l’actuació castellera,…- que afirmen la seva existència com a col·lectiu i la voluntat de construir, a partir d’uns referents simbòlics, Terrassa. En aquest espai en què compartim la festa ens hi trobem persones nascudes a la ciutat i persones nascudes fora; persones que parlem català, castellà, àrab o xinès; cristians, protestants, musulmans…; homes i dones; joves i grans; treballadors en actiu i treballadors aturats; veïns de Ca n’Aurell i de Can Palet… en definitiva persones que a partir de la festa troben un espai on compartir unes hores i construir comunitat, on construir ciutat, en definitiva on construir país.

Molt bona festa major! 

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *