DEFENSAR, INFORMAR, RECONÈIXER

Ple de gener: Un nou pas endavant per informar la ciutadania sobre el procés de canvi de gestió en el servei d’aigua.

 

Carles Caballero: “El que fem avui és igualar les tornes. Sobre la gestió de l’aigua al carrer ara de versió només n’hi ha una: la de Mina. I qüestiona les decisions democràtiques a Terrassa”

Carles Caballero: “El que fem avui és igualar les tornes. Sobre la gestió de l’aigua al carrer ara de versió només n’hi ha una: la de Mina. I qüestiona les decisions democràtiques a Terrassa

 

Intensitat i contraposició de formes de veure la ciutat i la política, centrant novament el debat en l’aigua i també el dret a l’habitatge. El ple de gener a l’Ajuntament de Terrassa s’ha vist marcat per un tens debat ideològic però les propostes en temes claus pel futur de la ciutat han acabat prosperant.

En primer terme, la sessió ordinària ha servit per materialitzar una de les propostes incorporades per ERC-MES i TeC als pressupostos 2017 per dedicar una partida específica a informar a la ciutadania de Terrassa sobre el final de la concessió del servei d’aigua a Mina i els arguments i informació que ha portat a la majoria del plenari per apostar actualment per un model futur de gestió directa del servei.  Malgrat els intents de la bancada dreta del ple per titllar la mesura de tendenciosa, hi ha hagut una majoria àmplia en defensar la necessitat d’oferir als ciutadans una informació detallada sobre el final normal d’una concessió a una empresa i les passes que està duent a terme la majoria del ple per apostar sobre una futura gestió directa amb garanties i totes les dades necessàries.

Com ha explicat el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero: “Actualment al carrer de versió només n’hi ha una: la de Mina. Hi ha sectors econòmics que han posat en qüestió la titularitat pública del servei d’aigua i han negat el poder democràtic d’aquest ple per prendre una decisió de futur per tota la ciutadania”.

El debat sobre habitatge tampoc ha estat exclòs de polèmica. La proposta del PSC per desenvolupar la llei 4/2016 de mesures de protecció pel dret a l’habitatge i donar via lliure a la ciutat a l’expropiació temporal dels pisos buits que els bancs no volen cedir. L’ampli consens respecte a la iniciativa no ha exclòs treure els colors al partit de govern sobre el procediment per dur-ho a terme. I és que, com ha remarcat la portaveu adjunta d’ERC-MES, Carme Labòria, ja hi ha una partida prevista de 7,3 milions d’euros per part de la Generalitat als pressupostos amb la finalitat de donar suport a aquesta iniciativa a tot Catalunya i, des de Terrassa, “Vostès governen, podrien estar desenvolupant ja la proposta, l’han presentada abans als mitjans que al Ple. Potser no cal anar a guanyar un titular i si posar-se a treballar”.

Quan als acords assolits al plenari, destacar la iniciativa de reconeixement a les víctimes del franquisme. Un acord on ERC-MES ha aconseguit incorporar un procediment per donar suport a les víctimes de la dictadura a Terrassa per personar-se a la causa oberta a l’Argentina contra el règim franquista.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *