#Llibertatjordis i defensa de l’escola catalana també per part de l’Ajuntament

Dues propostes del grup municipal d’ERC-MES cerquen un posicionament clar de l’Ajuntament de Terrassa contra la detenció dels presidents d’ANC i Òmnium i en defensa de l’escola catalana davant la campanya d’atacs rebuts des del govern espanyol, partits i mitjans de comunicació estatals.

20171017 llibertat jordis espelmes 2

 

Isaac Albert: “Quan la ciutadania de Terrassa ja ha expressat al carrer el seu ferm rebuig a l’existència de presos polítics en ple segle XXI, ara li toca a l’Ajuntament com a institució exigir la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”

 

Amb la voluntat que l’Ajuntament respongui a la indignació expressada per milers de terrassencs aquest dimarts per l’empresonament injustificable dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural, des del Grup municipal d’ERC-MES s’ha proposat subscriure un acord de junta de portaveus fonamentat en el text difós per l’Associació Catalana de Municipis on s’explicita de forma clara i concisa el que suposa l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Així, s’espera que l’Ajuntament es posicioni per demanar com a institució la llibertat per tots dos, denunciar la manca de separació de poders a l’estat espanyol i demanar a les institucions europees que deixin de girar l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura.

Malauradament, la detenció del Jordi Cuixart i Jordi Sánchez no és l’única actuació de l’estat espanyol que mereix una condemna contundent de l’Ajuntament de Terrassa. Els darrers dies diversos ministres, partits polítics i mitjans espanyols han intensificat la seva campanya de manipulació, difamació i mentides per desprestigiar el model d’escola catalana i menysprear la feina de totes les persones que hi treballen. Afirmacions com les del ministre Dastis afirmant que a Catalunya no s’ensenya el castellà o discursos etnicistes com el del diputat de Ciutadans Toni Cantó al Congrés dels diputats en relació a l’escola catalana no només demostren un absolut desconeixement de la realitat sinó una voluntat expressa de mentir i promoure la catalanofòbia per intervenir i espanyolitzar l’educació pública a Catalunya. Declaracions que mereixen la condemna de la màxima institució de la nostra ciutat, així com mostrar el suport explícit de l’Ajuntament a tots i totes les docents que cada dia formen als terrassencs i terrassenques del futur.

TEXT ACORDS PRESENTATS:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *