UNA OPORTUNITAT PER LA CIUTAT DESAPROFITADA

El grup municipal d’ERC-Mes ha explicat la feina desenvolupada durant les darreres setmanes per possibilitat un govern de canvi a la ciutat i l’escenari en què queda Terrassa amb l’elecció d’un alcalde socialista sense equip ni projecte.

 

Isaac Albert: “Ahir només hi havia dos candidats alternatius a l’alcaldia socialista. Un candidat de TeC o un d’ERC-MES. I nosaltres no vàrem presentar candidatura per la responsabilitat d’assolir el canvi a la ciutat”

Isaac Albert: “Ahir només hi havia dos candidats alternatius a l’alcaldia socialista. Un candidat de TeC o un d’ERC-MES. I nosaltres no vàrem presentar candidatura per la responsabilitat d’assolir el canvi a la ciutat”

 

“Quan es desaprofita l’oportunitat de les oportunitats. Quan el canvi és necessari, justificat i factible… i no s’assoleix, cal explicar-se”. Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal ERC-MES, Isaac Albert, ha començat la roda de premsa per explicar la feina feta durant les darreres setmanes per assolir el canvi polític a l’Ajuntament de Terrassa i l’escenari que es dibuixa a la ciutat després de l’elecció novament per defecte d’un alcalde socialista.

Des d’ERC-MES s’ha explicat que es van treballar totes les opcions i que, només hi havia dues candidatures alternatives possibles al PSC, una candidatura de TeC o una d’ERC-MES que atorgués més consens i unís el bloc sobiranista. Una opció que, Isaac Albert, ha reconegut “vàrem descartar ràpidament per no tenir els suports necessaris i, sobretot, per no facilitar l’objectiu principal: aconseguir el canvi polític a la ciutat”. També s’ha explicat, que es va treballar fins a l’últim instant amb el PDeCAT per poder-lo sumar a l’acord de canvi establert amb TeC incloent les seves propostes programàtiques a la futura acció de govern i creant una comissió o altres mecanismes de control per assegurar un seguiment i compliment d’aquests. “Hi va haver un moment durant el dia d’ahir que el pacte semblava possible, fins i tot malgrat el vot contrari de l’Assemblea que es va fer servir com excusa finalment per no facilitar el canvi”.  El portaveu d’ERC-MES, però, ha admès que un cop coneguda la posició final del PDeCAT es va tenir una sensació d’haver perdut el temps per un tema que es reduïa “a estar al govern o no” i on “es va emprar l’assemblea per una elecció que ja estava pressa”. En aquesta línia Isaac Albert ha conclòs afirmant “La política és saber sumar i definir projectes. Segurament es demanava molt a tothom, però la ciutat també hi guanyava molt: un canvi indispensable per la ciutat”.

Respecte a l’escenari en què se situa l’Ajuntament amb un nou govern socialista, des d’ERC-MES s’ha volgut destacar en primer terme el paper incomprensible ahir dels cinc regidors que vàren anunciar la seva dimissió fa 2 setmanes i ahir van votar el candidat socialista: “Per responsabilitat, per dignitat, com podien votar ahir al candidat d’un partit que van afirmar públicament estava podrit?”. La renúncia dels regidors, a més, va ser exclosa ahir en el mateix ple de l’ordre del dia i, com ha explicat Isaac Albert, “això implica que no sabem qui seran els substituts, qui conformarà el futur govern i que, a la pràctica, s’hagi escollit un cartipàs actualment amb un alcalde i només dos membres més”. També s’ha recordat que el ja actual alcalde, Alfredo Vega, va dir públicament que els nous regidors depenien de si entraven o no a govern: “en definitiva, que el PSC torna a comportar-se com si la institució fos seva i els nous membres de la llista que entrin ho faran sense experiència, pel càrrec i  per pur interés”. Nous membres que, com va dir ahir en el seu discurs i avui ha recordat “No només no tenen cap idea de com gestionar aquesta ciutat, sinó que a més, entren a governar defensant les sigles d’un PSC favorable a l’aplicació del 155 i còmplice en l’empresonament de 10 homes i dones dignes pel simple fet d’haver defensat i treballat per una opció política”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *