Ple de juny – Participació ciutadana, visió de ciutat

La participació de 4 entitats ciutadanes marca un Ple on el consens entre els partits en la majoria de propostes no amaga marcades diferències en la visió de futur que es té de la ciutat. 

 

Isaac Albert: "Agraïm a l'AVV de Ca n'Anglada el seu treball, dedicació i insistència per millorar el barri. Necessitem ja! un projecte de futur pel barri i per #Terrassa"

Isaac Albert: “Agraïm a l’AVV de Ca n’Anglada el seu treball, dedicació i insistència per millorar el barri. Necessitem ja! un projecte de futur pel barri i per Terrassa”

El ple, celebrat el 28 de juny, dia de l’orgull LGBT, es pot dir que només va aconseguir un consens sense esquerdes en la proposta presentada per ERC-MES per la promoció d’accions per aprofundir en el Pacte per la diversitat, afectiva i d’identitat de gènere de Terrassa. Un ampli consens que, malgrat existir en altres qüestions, va deixar espai a un debat marcat per les diferents visions que es té de la ciutat.

En primer terme, per les respostes a la participació ciutadana. La proposta de l’Associació de veïns de Ca n’Anglada per crear un pla de treball per abordar de forma seriosa el futur del barri. Una proposta que el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, rebia amb les mans obertes davant les reticències d’un govern que l’entomava més com una crítica que com una oportunitat. Isaac Albert va agrair la dedicació i insistència de l’Associació per millorar el barri i va afirmar que “Necessitem ja un projecte de futur pel barri, i també per Terrassa”. Això si, parant els peus a Ciutadans que va intentar aprofitar la proposta per fer populisme, emplaçant-los a “no estigmatitzar el barri”. Pel portaveu d’ERC-MES cal aprendre del què ha funcionat i el que no, observar la realitat i treballar per millorar-lo: “El futur ja se’ns fa evident. Treballem perquè sigui millor”.

Aquesta necessitat de dotar la ciutat d’una visió de futur de la qual el govern municipal actual està absent també es va fer notar en l’aprovació d’un nou expedient de suplement de crèdit per gastar el superàvit. Traduït: 6 milions d’euros de superàvit que el govern, segons Isaac Albert, “inverteix sense cap criteri polític, sense projectes de ciutat i sense visió de futur”.

Les excuses del govern per justificar la seva tasca també es van fer notar davant la proposta de Terrassa sense murs que vàrem defensar per millorar els serveis per assegurar els drets de les persones migrades a la ciutat. Pel govern, la ciutat ja fa fins on li permeten les competències. Des d’ERC-MES, Carme Labòria, va emplaçar al govern municipal a entomar el repte i reclamar més recursos al govern espanyol, del seu mateix color, per ajudar a la nova ciutadania des de la proximitat.

Malgrat aquesta crida, l’equip de govern va utilitzar el vot de qualitat de l’alcalde, Alfredo Vega, per trencar l’empat en la votació dels acords i rebutjar quatre de les mesures més ambicioses. Una decisió poc elegant doncs el vot que ens mancava a l’oposició per aprovar-los era el de la Meritxell Lluís, regidora absent del Ple perquè es trobava visitant amb els seus fills al seu marit, el conseller Josep Rull, pres polític.

Un vot de qualitat que, davant el tarannà del Partit Socialista de no tenir escrúpols en utilitzar una avantatge fictícia per rebutjar una proposta a favor de la dignitat de les persones, va obligar a l’oposició a retirar altres propostes i posposar-les al futur ple de juliol on el govern municipal no se’n podrà aprofitar.

201806 postal postple mes de juny 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *