4 de setembre reivindicatiu

Esquerra Republicana de Terrassa homenatja els herois i heroïnes d’ahir i d’avui i es fixa com a objectiu tornar a tenir un Ajuntament republicà que defensi els valors de llibertat, igualtat i fraternitat a Terrassa.

 

Isaac Albert: “Els bons projectes polítics són aquells que saben d’on venen i saben cap on van. Venim de l’esperit republicà de la Casa del Poble i sabem on anem: A Terrassa i al País”

Isaac Albert: “Els bons projectes polítics són aquells que saben d’on vénen i saben cap on van. Venim de l’esperit republicà de la Casa del Poble i sabem on anem: A Terrassa i al País”

 

Un any més, Esquerra Republicana de Terrassa i Jovent Republicà han homenatjat als herois i heroïnes que l’any 1713 van defensar la ciutat del saqueig de les tropes borbòniques. Un record que sempre s’ha realitzat davant la Casa del Poble al carrer Cremat i que enguany per obres i l’any vinent per un imminent enderrocament, pot obligar a fer canviar d’ubicació. Un fet que el candidat d’ERC Terrassa a les pròximes eleccions municipals, Isaac Albert, no ha volgut deixar passar per alt, recordant els valors republicans d’igualtat i justícia social que van representar la Casa del Poble i anunciant que “aprofitant que està sobre la taula la memòria històrica, reclamarem novament al govern espanyol el retorn de la Casa del Poble després de 80 anys d’espoli.”

Amb un record constant a les persones heroiques que històricament han defensat la llibertat i la justicia social a la ciutat i el País, pels herois d’ahir però també per les persones preses i exiliades d’avui, Isaac Albert ha marcat l’objectiu de tornar a portar l’esperit republicà de la Casa del Poble fins al govern de l’Ajuntament: “Ve una tardor reivindicativa i hem de recordar que som el fruit de moltes derrotes, però també la llavor de la victòria final”

20180904 CASA DEL POBLE 4Un esperit reivindicatiu envers el futur que també va transmetre Ona Martínez, representant de Jovent Republicà de Terrassa, qui es va encarregar de recordar les semblances entre els herois i heroïnes de 1713 i els del passat 1 d’Octubre. Semblances que va focalitzar en la joventut, recordant la  seva implicació passada, present i futura: “Els i les joves vam decidir mobilitzar-nos, vam decidir que l’octubre també havia de ser nostre, que la nostra veu és i ha de ser pilar fonamental per construir la República de drets i llibertats que volem”.

Juli Fernàndez, Delegat del govern de la Generalitat i exalcalde de Sabadell, present a l’acte d’homenatge, va sumar-se a aquesta crida per persistir en la lluita per la llibertat: “La vostra ciutat, com el País, ha demostrat històricament així com ara que una ciutadania organitzada és capaç de plantar cara a un Estat”.

L’acte va concloure, malgrat les obres al carrer cremat, amb l’ofrena floral a la façana de la Casa del Poble. Posteriorment totes les persones assistents van sumar-se a la Marxa de Torxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *