11 de setembre: Perseverança i llibertat

Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa aprofiten els actes de la Diada per tornar a expressar el seu compromís inequívoc per una Terrassa i una Catalunya lliure i republicana

 Carles Caballero: “La voluntat de ser és el que ens ha permés alçar-nos després dels embats de l’Estat després de l’1 d’Octubre. L’Estat no ha pogut guanyar mai la nostra perserverança”

Carles Caballero: “La voluntat de ser és el que ens ha permés alçar-nos després dels embats de l’Estat després de l’1 d’Octubre. L’Estat no ha pogut guanyar mai la nostra perserverança”

El president d’ERC Terrassa, Carles Caballero, i la secretària d’organització de Jovent Republicà de Terrassa, Mercè Espasa, en el moment de realitzar l’ofrena floral a la Plaça onze de setembre

 Un any més, Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa van ser els primers a fer l’ofrena floral per la Diada a la Plaça Onze de setembre. Com ja és habitual des de fa uns anys, la celebració local de la Diada es realitza a les deu del matí per donar marge a tothom a poder anar a la manifestació a Barcelona. Enguany, pel republicans, amb el compromís afegit de demostrar el compromís inequívoc d’assolir la llibertat malgrat ser la primera Diada de Catalunya en molts anys amb companys i companyes empresonats o a l’exili.

La repressió viscuda per l’independentisme des de l’1 d’Octubre per part de l’estat espanyol, però, no ha enfosquit un missatge combatiu i positiu respecte al futur. Com ha expressat el president d’ERC Terrassa, Carles Caballero “Si estem aquí, és perquè Catalunya no es va acabar amb la derrota de 1714. El que hem provat en cada derrota en més de 300 anys és la voluntat de ser. La voluntat de ser és el que ens ha permès alçar-nos després dels embats de l’Estat espanyol després de l’1 d’Octubre.  L’Estat no ha pogut guanyar mai la nostra perseverança”.

 Isaac Albert: “Que tothom, aquí i allà, ho tingui clar. Catalunya serà el que vulgui la seva ciutadania”


Isaac Albert: “Que tothom, aquí i allà, ho tingui clar. Catalunya serà el que vulgui la seva ciutadania”

Amb el compromís de seguir en “aquesta carrera de fons fins assolir la llibertat”, la militància i simpatitzants d’ERC i Jovent Republicà de Terrassa han continuat la Diada assistint a la manifestació de Barcelona. Una mobilització, un cop més exemplar i amb una nombrosa presència terrassenca. Com ha destacat Isaac Albert, alcaldable per Esquerra a les pròximes eleccions municipals “Ho hem tornat a fer, una Diada de gran mobilització, cívica, pacífica i democràtica. Persistim i estem compromesos amb la Llibertat i la República Catalana”.

Tenint clar que “La Diada d’avui no era una Diada més, perquè companys i companyes nostres no hi ha pogut participar”, Isaac Albert ha volgut destacar el compromís de la ciutadania catalana a l’hora de defensar “la llibertat, els drets civils i les llibertats més fonamentals, i evidentment la República i el dret a l’autodeterminació, emulant el 3 d’octubre i desbordant de nou un estat espanyol que ens vol callats”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *