15 d’octubre. Companys a la memòria

Lluis Companys empressonat

El pròxim dilluns Terrassa recordarà en un acte unitari al president Lluís Companys, en el 78è aniversari del seu assassinat. Un homenatge on s’espera poder comptar amb la participació de totes les forces i entitats sobiranistes de la ciutat.

El pròxim dilluns 15 d’octubre a les 19:30 hores de la tarda a la Plaça Lluís Companys es tornarà a recordar a Terrassa la figura del president Companys assassinat fa 78 anys pel règim feixista del General Franco.

L’acte, històricament desenvolupat per Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa com a data en record dels valors republicans i la lluita contra la repressió, havia aconseguit l’any passat tenir un caire institucional que el present govern municipal ha abandonat.

És per això que l’acte s’obre a la participació de totes les persones i entitats que vulguin homenatjar companys i les víctimes del franquisme.

En un moment on persones que han treballat perquè la ciutadania de Catalunya pogués decidir democràticament i pacíficament el seu futur estan injustament empresonades o a l’exili, el 15 d’octubre esdevé una data clau en la memòria col·lectiva d’una repressió que no hauria de tenir cabuda en l’Europa del segle XXI.

És amb aquest esperit que l’homenatge a Companys, l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa, vol esdevenir un clam unitari per la democràcia i la llibertat.

Els Cants per la Llibertat, que mantenen el dia d’avui encara el seu compromís simbòlic i indestructible de cantar cada dia fins que tots els presos i preses polítiques siguin alliberats, traslladarà la seva cita diària davant de l’Ajuntament fins a la Plaça Lluís Companys. Així mateix s’està treballant perquè totes les veus del sobiranisme siguin presents en aquesta cita conjunta i compartida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *