Inclusió social, un repte per al futur de Terrassa

La diputada d’Esquerra Republicana Najat Driouech visitarà aquest pròxim divendres dia 22 de març Terrassa per conèixer de primera mà la realitat de la comunitat marroquina a la ciutat i escoltar directament els testimonis dels seus protagonistes. Com a primera dona musulmana en obtenir representació al Parlament de Catalunya, Driouech ha insistit en realitzar aquesta visita a la tercera ciutat del País en un moment especialment sensible, on algunes forces polítiques estan instigant discursos xenòfobs amb visions falses de col·lectius com el marroquí i altra ciutadania nouvinguda.

Amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat i el valor que aquesta aporta a la nostra ciutat, la diputada Najat Driouech, acompanyada pel portaveu d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, realitzarà una visita a l’escola Mare de Déu de Montserrat, un exemple d’escola inclusiva, on s’ha demostrat que els alts índexs de població nouvinguda no són contradictoris amb els bons resultats escolars, gràcies en aquest cas a un bon projecte i la implicació de la comunitat educativa.

Posteriorment, la diputada es desplaçarà fins al Centre Cívic Montserrat Roig, al barri de Ca n’Anglada, en un acte obert que començarà a les 18 hores de la tarda (Sala Polivalent 1-2) on s’ha convidat a diferents persones de la comunitat musulmana, així com d’altres col·lectius de la ciutat, per atorgar-los el protagonisme i que puguin explicar a la diputada la realitat del seu dia a dia, els reptes als quals s’encaren i intentar dibuixar els camins necessaris d’inclusió que puguin desenvolupar-se dins la ciutat de cara al futur.

Una aproximació necessària tant per la tasca desenvolupada per Najat Driouech com a representant al Parlament de Catalunya, com per definir noves polítiques d’actuació en l’àmbit local de cara a la proper mandat municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *