El Ple exigeix la llibertat dels presos polítics


El Ple de juliol, el primer del mandat, aprova exigir la immediata llibertat de tots els presos polítics. El plenari també avança en aquest inici de legislatura amb inversions financerament sostenibles per la millora de l’espai públic i reforçar l’estructura municipal


Isaac Albert: “Que els nostres conciutadans estiguin a la presó i a l’exili és injust i estic segur que la majoria d’aquest consistori hi està d’acord

La vulneració dels drets fonamentals en la causa 20907/2017 de la Sala II del Tribunal Suprem contra els presos polítics és un fet inqüestionable per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres. Així ho ha defensat un cop més el portaveu d’ERC-MES i Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, en el primer ple del mandat on, per primera vegada, aquesta institució ha aprovat amb un suport majoritari del plenari i del govern municipal per exigir la llibertat dels presos i preses polítics, així com notificar aquest acord a totes les institucions.

Aquest, però, no ha estat l’únic acord d’un ple amb decisions trascendents per la ciutat com l’aprovació de més de dos milions d’euros en inversions financerament sostenibles, on el govern ha prioritzat partides per la millora de l’espai públic en accessibilitat o la millora de parcs infantils adaptats, entre altres.

Respecte a l’organització municipal s’ha aprovat la modificació de llocs de treball de l’Ajuntament per reforçar l’equip tècnic amb la ja anunciada figura del coordinador general i de nous directors de serveis que permetin un funcionament més eficient i àgil de la tasca municipal. Davant certes visions interessades de l’oposició en aquest aspecte, Isaac Albert ha hagut de recordar que el Partit Socialista tenia un projecte per implementar “una nova organització amb més àrees i, probablement, amb més tinences d’alcaldia i probablement més costosa. El nou govern, però, ha optat per cinc àrees, coordinades, transversals i que es reforcen per una nova forma de fer política per impulsar la ciutat”. Una explicació acompanyada una vegada més d’una petició de responsabilitat a l’oposició per no cercar titulars cridaners i actuar amb visió coherent i de ciutat a les propostes del nou govern.

Aquests han estat els punts més destacats d’un ple, en general, amb un debat tranquil a excepció de l’intent de Ciudadanos d’utilitzar barroerament una falsa agressió per motius ideològics a una escola de Terrassa. Uns fets esclarits ja per l’actuació del Departament d’educació però que, des de Ciudadanos, han arribat a comparar amb una violació en grup. La tinent d’alcalde i regidora d’educació, Teresa Ciurana, ha reprovat l’actuació del partit, tant pel fons com per la forma, i els ha recordat que des de l’Ajuntament s’ha actuat des del primer moment per esclarir els fets. Una reprovació a l’actitud de Ciudadanos compartida també per tota la resta de grups del plenari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *