Treball en temps de confinament – Isaac Albert

“Crec que hem estat a l’alçada de les circumstàncies”

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa ens explica com s’aborda les responsabilitats de govern a la ciutat davant la crisi del Covid19

Personalment el confinament el visc amb la preocupació normal del moment. Un moment complicat des del punt de vista de les relacions social, de la salut i de la economia. Des del punt de vista familiar el visc amb tranquil·litat, evitant la sobre informació, acceptant la realitat i generant rutines i horaris familiars que ens permetin mantenir un cert ordre a casa. La meva dona treballa en una empresa catalogada d’essencial i ha de treballar presencialment. Tinc dos fills ja grans, un a la universitat que ha canviat la facultat i la plaça cívica de la UAB per la seva habitació i l’altre acabant 2on de batxillerat amb molta feina i molt preocupat per les selectivitat. Dit això el confinament el visc treballant…

El comitè de seguiment del COVID 19 de Terrassa es reuneix cada dia de 10 30 a 12 aproximadament des d’abans del confinament. Un cop declarat el confinament, la reunió del comitè ha estat telemàtica. En aquest comitè aprovem totes les mesures que hem anat anunciant durant aquest dies. Les plantegem, les discutim, les estudiem, les presentem i comuniquem. Crec que hem estat a l’alçada de les circumstàncies, hem respost ràpid, hem intentat aportar solucions sense crear més problemes i hem informat ràpid i bé a la ciutadania. Agraïment immens a un equip de professionals que sense valorar si era matí, tarda o nit, dilluns o diumenge ha estat disponible per a tot. La feina no ha estat dins l’ajuntament, tot i que molts matins hi he anat. Per signar, per algunes gestions que inevitablement s’havien de fer de forma presencial. Algunes reunions amb l’alcalde per coordinar algunes accions o missatge. Les setmanes que portem confinats las he viscut molt diferent.

Els primers dies la preocupació era d’organització dels serveis, activar el teletreball, (per cert som el 2n ajuntament de Catalunya, només per darrere de Barcelona, en nombre de treballadors treballant des de casa), garantint els serveis bàsics i coordinant equips per garantir que els serveis es seguissin prestant independentment de l’evolució de la pandèmia. La cerca de material també ha estat ingent. Preocupació des del primer dia per disposar del material mínim de seguretat per els professionals, propis i externs, que estaven fent feina al carrer garantint serveis a la ciutadania. Hem repartit material a residencies, comerços, entitats del 3er sector, etc…

En aquest sentir i des de l’inici de la crisi la preocupació per les residencies ens ha portat a fer una gestió molt quirúrgica en el territori. Seguiment, acompanyament i cerca de solucions. Des de la meva àrea de gestió hem mantingut contacte periòdic amb els diferents agents econòmics de la ciutat i hem estat i estem treballant per implantar mesures adients per la sortir de la crisi. Hem informat a les empreses, autònoms i emprenedors periòdicament de les diferents mesures que nosaltres i altres administracions anàvem presentant i hem mantingut i potenciat els serveis d’atenció a l’empresa. Si em permets, un missatge d’orgull, de realisme i tranquil·litat per a tothom. Orgullós d’una ciutat que ha entès que el confinament és ara una prioritat per recupera el control de la situació. Realisme, el moment és difícil i la sortida de la crisi no serà fàcil. Tranquil·litat, ho sabem i estem treballant per trobar els camins i solucions que ens permeti mirar amb optimisme el futur immediat. Una abraçada per a tothom. Seguim!

Seguiu-me

Isaac Albert

Em dic Isaac Albert i sóc nascut el 6 de febrer de 1969 a Terrassa. Sóc militant d’ERC des de l’any 1999, on fa anys que formo part de l'executiva local. En l’actualitat sóc portaveu del grup municipal d'ERC-MES i Diputat de Comerç a la Diputació de Barcelona.
Seguiu-me

Latest posts by Isaac Albert (see all)

Tagged on: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *