Ple de desembre: el tancament d’un any atípic

El ple de l’Ajuntament de Terrassa tanca l’any en una sessió tranquil·la i amb acords en la majoria de propostes

El ple ordinari de desembre de l’Ajuntament de Terrassa tanca l’any 2020 en una sessió tranquil·la i amb la majoria de propostes aprovades. El ple tanca un any que ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat i per la crisis social, econòmica i sanitària que aquesta ha deixat a Terrassa. El ple, l’últim ordinari de l’any a l’espera de l’extraordinari del 22 de desembre per aprovar els Pressupostos del 2021, ha mostrat el seu suport en propostes per pal·liar els efectes de la Covid-19 a la ciutat en la línia de totes les propostes presentades als plens del 2020.

A més, el plenari ha aprovat la modificació puntual del POUM de Terrassa en l’àmbit del sector d’activitats productives dels Bellots II que facilitarà el desenvolupament d’aquest sector, atès que des de l’any 2003 que es va aprovar el POUM vigent, no s’ha pogut desenvolupar cap dels sectors productius previstos i que l’oferta de sòl productiu segueix recaient en els polígons existents desenvolupats al llarg del segle XX. Així mateix, la modificació que s’ha aprovat en aquest ple, contempla la implantació de noves activitats industrials i logístiques que contribuiran a la creació de nous llocs de treball en un sector que presenta bones perspectives de creixement en el marc d’una economia globalitzada i amb un creixement de pes del comerç electrònic.

L’equip de govern també va portar a ple l’aprovació de les tarifes del Servei de Transport Públic Urbà de Viatgers pel 2021 i les tarifes dels aparcaments soterrats al Vapor Ventalló, a l’Avinguda Barcelona, a la plaça de Lluís Companys, a la plaça del Progrés, a la plaça del 1r de maig, a la plaça del Dr Robert, a la plaça Vella i al Raval de Montserrat, que es mantenen igual que aquest 2020 i que el plenari ha aprovar per unanimitat.

El consistori també ha declarat d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les quals s’ha atorgat llicència municipal i, a partir d’aquí, en teterminarà la bonificació en la quota de l’impost sobre aquestes. EL ple ha aprovat, a més, la sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al programa Marc per col·laborar en el desplegament del programa de Reallotjament.cat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Finalment, el ple ha comptat amb la participació ciutadana a través de dues propostes. La primera, en la qual s’ha arribat a un acord amb l’equip de govern, ha estat presentada pel Consell d’Entitats D’acció Ciutadana davant la situació d’urgència dels Serveis Socials a la ciutat. La segona, aprovada per unanimitat, presentada pel Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa, en defensa del sistema públic de salut, demanant mesures per la millora de l’atenció sanitària als centres de salut.

El ple de l’Ajuntament de Terrassa que s’ha celebrar aquest passat divendres 18 de desembre de manera telemàtica, ha tancat l’any 2020, un dels més atípics i sobretot, marcat per la Covid-19 a la ciutat. Però el ple, no ha tancat del tot l’any, ja que l’equip de govern elevarà a un ple extraordinari el pròxim 22 de desembre els Pressupostos Municipals pel 2021, en què es pretén tancar l’any i iniciar el 2021 amb més força, i més recursos per cobrir les necessitats sorgides de la Covid-19.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *