27S: responsabilitat política

Ahir es va arribar a un acord de país molt important per a Catalunya per tal d’aconseguir que les eleccions del proper 27S esdevinguin un plebiscit i aconseguim la independència del nostre país.

Hi haurà qui pensarà que deixem de banda la nostra prioritat en la creació d’un nou estat més social i just, però la responsabilitat és molt gran i el moment ens ho demana. El temps dirà si aquesta decisió ha estat l’encertada o no. Els vots dels ciutadans i ciutadanes partidaris del Sí també. Perquè a l’hora de la veritat, seran els seus vots els que determinaran si els passos presos aquest 14 de juliol seran majoritaris a les urnes el 27 de setembre, i haurem d’acceptar-ne el resultat ens agradi o no. És això la democràcia.

Hem cedit davant la demanda de la llista unitària, cert, tot i que molts de nosaltres estaríem més còmodes (com hem vist que han decidit legítimament d’altres partits) podent defensar la independència garantint també les nostres idees socials, amb llistes separades sense concórrer en una llista amb “gent de dretes”. Però arribar a un acord es tracta d’això: deixar de banda momentàniament valors intrínsecs a la nostra naturalesa per tal de garantir i arribar a allò que és més prioritari, la creació d’un nou estat a Europa.

Els vots avalaran si aquesta decisió ha estat encertada o no però, de moment, veient la reacció altament crítica davant d’aquest acord de tots els partits unionistes, sembla demostrar que sí. Perquè a vegades, no hi ha millor aval davant d’una decisió crucial, que veure com els teus suposats aliats la rebutgen i els teus màxims adversaris també.

 

‘Els vertaders líders han d’estar disposats a sacrificar-ho tot per la llibertat del seu poble.’ Nelson Mandela.

 

Núria Sucarrats

Sóc la Núria Sucarrats i Sánchez, nascuda a Terrassa el 1975.

Aficionada a ben diverses coses, com ara la música o la literatura, últimament n’he afegit una altra: mirar d’aprendre una difícil llengua estrangera a la EOI.

Vaig estudiar Economia a la UAB i he estat vinculada durant uns anys al món de la premsa i comunicació de la ciutat. Actualment desenvolupo la meva tasca laboral com a directora comercial en un estudi de comunicació i estratègia corporativa.

Tot i que interessada per la política des de fa molt de temps, la meva militància a ERC és jove, tot just des del 2011, amb la màxima il·lusió de participar en una nova Terrassa i un nou país.

Latest posts by Núria Sucarrats (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *