HABITATGE: NI DEBAT, NI REPRESENTACIÓ

Jornada de treball per l'habitatge digne, amb 40 municipis convidats i  sense comptar amb l'oposició

Jornada de treball per l’habitatge digne, amb 40 municipis convidats i sense comptar amb l’oposició

Terrassa convida al debat sobre l’habitatge sense l’oposició

Aquest dimarts representants de 40 municipis de tot l’estat es reuneixen a Terrassa en una jornada de treball sobre habitatge digne i contra la pobresa energètica. Un debat on l’Ajuntament ja fa setmanes va convidar a altres consistoris per unir-se a la croada mediàtica de l’alcalde Jordi Ballart i la regidora Lluïsa Melgares per capitanejar el protagonisme polític d’una problemàtica social gens esperançadora.

Una iniciativa que podria estar prou bé si no fos perquè l’equip de govern s’ha decidit a debatre i treballar sobre aquest tema sense convidar l’oposició. Un fet especialment greu quan la jornada inclou la presentació de la “Plataforma de Municipis per la vivenda digna i contra la pobresa energètica”, incloent un manifest fundacional. Propostes que, estem segurs, des del grup municipal d’ERC-MES, així com des de la resta de partits de l’oposició, podríem compartir i enriquir. Sobretot tenint en compte que el treball per solucionar la problemàtica de l’habitatge i la pobresa energètica ha de ser un dels temes claus d’aquesta legislatura. I això es treballa creant complicitats i accions conjuntes dins el municipi i no amb polítiques de galeria supramunicipals no consensuades.

Una actitud qüestionable que, lamentablement, segueix una dinàmica de l’equip de govern d’obviar l’oposició en els actes de participació i representació de ciutat. Un tarannà que fins ara havíem volgut atribuir més a la desorganització d’un equip sense pla de mandat que a una concepció equivocada que limita la representació de la ciutat a un equip de govern en minoria.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *