DECISIONS DE FUTUR

L’últim Ple del curs polític a Terrassa marca el compromís del consistori per la futura gestió directa de l’aigua. ERC-MES obre el camí per altres decisions de futur, respecte a l’educació i la qualitat democràtica.

20160721 Ple juliol Carles Caballero Aigua

Carles Caballero: “Garantint la gestió directa de l’aigua, apoderem aquest Ajuntament, protegim un dret de la ciutadania”

20 regidors de 27 van aprovar al ple de juliol comprometre’s amb assolir un model directe de gestió de l’aigua a Terrassa. Una àmplia majoria que vol reivindicar un servei públic bàsic per a la ciutadania. Amb la presència dels membres de la Taula de l’Aigua a la sessió plenària, ERC-MES i la resta de partits d’esquerres van defensar la voluntat de liderar des del consistori el procés de fi de la concessió després de 75 anys, deixant d’anar a remolc d’una empresa concessionària.

El posicionament marca un abans i un després en les tasques per definir el model de futur després de 75 anys de concessió i deixa clara una línia d’acció on des d’una majoria dins el consistori s’aposta pel model de gestió pública com la millor opció de futur.

Un altre tema de fort impacte per la ciutat va ser l’aprovació per unanimitat de la proposta d’ERC-MES per analitzar nous paràmetres sobre les causes de la segregació escolar a Terrassa i començar a treballar sobre les dades per trobar solucions de futur. Una iniciativa que permetrà posar al centre del debat polític un dels problemes més complexos i delicats que té la ciutat i on ens hem d’esforçar entre tots per definir quines decisions, projectes i planificació poden redreçar un tema clau pel futur de la ciutat.

També per unanimitat es va aprovar l’acord proposat per ERC-MES per millorar la qualitat democràtica a l’Ajuntament. En altres paraules, una proposta que obligarà el govern municipal a explicar sempre com i quan s’executaran les propostes aprovades dins el ple municipal. La proposta, a més, defineix per primera vegada el compromís de tots els grups per començar la revisió del Reglament Orgànic Municipal, un document clau per la governança i la participació dins la ciutat.

Finalment, tot i haver passat força desapercebuda, des d’ERC-MES considerem una bona notícia la designació com a nou membre del consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa el president del Comitè d’empresa, Xavier Lleonart. Un professional que vàrem suggerir en el seu dia com una via per apoderar la veu dels treballadors en els òrgans de govern d’empreses i consorcis públics.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *