PAISATGE URBÀ, SUBVENCIONS I CIUTADANIA

El grup municipal d’ERC-MES centra els seus esforços al Ple de Novembre en iniciatives per desenvolupar un projecte de ciutat lligat a la ciutadania.

 

Pep Forn: "Proposem catalogar les parets mitgeres, estudiar el seu potencial i a través de l'art millorar l'entorn"

Pep Forn: “Proposem catalogar les parets mitgeres, estudiar el seu potencial i a través de l’art millorar l’entorn”

“La ciutat s’ha pensat a peu pla, però mai aixecant la vista, observant el potencial de les nombroses parets mitgeres a Terrassa”. El regidor d’ERC-MES, Pep Forn, explicava amb aquestes paraules la gènesi de la proposta de resolució que presentarà ERC-MES al proper Ple. Una iniciativa transversal on s’aposta per la millora de l’entorn urbà a Terrassa a partir de projectes artístics a les parets mitgeres de la ciutat.

Una proposta que, a part d’obrir un espai de promoció pels col·lectius d’artistes terrassencs, pretén aprofitar l’espai mort d’aquests murs per realitzar intervencions que revalorin el seu entorn, apropin l’espai urbà a la gent i projectin la imatge de la ciutat de cara a l’exterior.

La proposta es presenta aquest novembre amb la intenció que ja pugui rebre una partida per iniciar de l’ordre de 3 a 10 intervencions anuals, començant l’any 2017.

També en aquest Ple, per la seva entrada en vigor l’any vinent, es votarà la nova Ordenança de Subvencions. Una proposta presentada per ERC-MES fa just un any i que instaurarà a partir d’ara un mètode definit per poder atorgar les ajudes de l’Ajuntament des d’uns criteris molt més clars d’impacte social i qualitat del projecte subvencionat. Una modificació, en definitiva, per millorar la gestió interna del consistori i facilitar així que les millors iniciatives ciutadanes rebin un suport just.

En aquesta línia de treball de canvis efectius propiciats des de l’oposició, aquest mes de novembre també s’elevarà a Ple l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal de Transparència, accés a la informació i bon govern. Un projecte desenvolupat en el marc de la Comissió Informativa especial en matèria de Transparència creada a inicis de legislatura a instàncies de l’oposició i que actualment presideix el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero. Justament, serà Caballero qui, com a president d’aquesta Comissió expliqui al plenari el contingut d’una Ordenança sorgida després de més d’un any i mig de treball.

Un mes, en definitiva, on la majoria de tasques desenvolupades pel grup municipal assoliran un resultat immediat malgrat no estar a govern. Aquest serà el cas també del dictamen presentat pel govern sobre el concurs per la gestió agrícola de les finques municipals on, gràcies a la petició d’ERC-MES, les cooperatives i empreses socials i d’inserció hi tindran preferència.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *