PER LA REPARACIÓ DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME

20170126 Homenatge JERC Combatents gener 2017Un any més, com cada 26 de gener, data en que Terrassa fou ocupada per l’exèrcit feixista de Franco, les JERC han fet el seu tradicional homenatge a la làpida del cementiri en honor als combatents republicans. Un any més, també, les JERC han volgut denunciar que alguns reductes del feixisme encara mantenen honors i distincions a la nostra ciutat.

Com ha destacat el portaveu de JERC Terrassa, Oriol Guerrero: “Mentre que en dates assenyalades, l’alcalde Ballart,  s’ompla la boca parlant de la lluita contra el franquisme, cal recordar que la ciutat encara manté plaques al·legòriques a la victòria de Franco i que destacats personatges del règim encara són medalla d’Or de la ciutat”. En aquesta línia, les JERC fan seu l’estudi de l’historiador Bernat Pizà on es recullen els honors que encara es mantenen a la ciutat (veure enllaç) on es pot trobar alcaldes franquistes, ministres, falangistes etc.

Des de les JERC també s’ha denunciat que es mantingui el nom del Passeig Comte d’Ègara, en honor a un dels personatges “més anticatalans, d’extrema dreta i caciquils que ha tingut mai Terrassa, Alfonso Sala Argemí”. Respecte al Compte d’Egara, les joventuts d’Esquerra han fet esment a la desaparició de la placa amb l’esfígie d’Alfons Sala que hi havia al monument del passeig. Notícia sobre la qual les JERC mostren la seva satisfacció i consideren un acte de justícia democràtica. Malgrat tot, es continuarà “reclamant el canvi de nom de la plaça i la retirada o reinterpretació del monument feixista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *