COMUNICAR PEL FUTUR, RECORDAR EL PASSAT

El Ple de gener a l’Ajuntament de Terrassa tira endavant una de les principals mesures pactades per ERC-MES pel pressupost 2017: Una campanya de comunicació sobre el nou model de gestió del servei de l’aigua.

 

Isaac Albert: “No pot ser que la ciutadania només tingui accés a la visió interessada d’una entitat privada a l’hora d’entendre el canvi de gestió de l’aigua a Terrassa”

Isaac Albert: “No pot ser que la ciutadania només tingui accés a la visió interessada d’una entitat privada a l’hora d’entendre el canvi de gestió de l’aigua a Terrassa”

 

Just una setmana després del Ple de pressupostos pel 2017, el plenari a Terrassa d’aquest mes de gener tirarà endavant una de les principals incorporacions realitzades des de l’oposició d’esquerres referent al procés de canvi de gestió en el servei de l’aigua. Una proposta signada per ERC-MES i la resta de partits que impulsen la futura gestió directa de l’aigua permetrà dissenyar i executar una campanya comunicativa per informar a la ciutadania sobre la finalització de la concessió a Mina i els arguments i les dades que han portat a 20 dels 27 regidors del Ple a apostar per un futur model de gestió pública.

Recordem que des d’Esquerra-MES es va reclamar incrementar la partida per fer front al canvi de gestió del servei de l’aigua justament per poder informar adequadament a la ciutadania davant la campanya publicitària constant de Mina per plantejar la fi de la concessió des de la visió dels seus interessos privats.

Lluis Companys empressonatA part d’aquesta important proposta de futur, des d’ERC-MES també s’ha volgut aprofitar aquest ple per fer una mirada al passat i donar suport a la proposició no de llei presentada al parlament de Catalunya per declarar la nul·litat dels consells de guerra durant el franquisme. Un acord compartit amb l’equip de govern que des d’Esquerra-MES  s’ha volgut complementar amb un paper actiu del municipi en el reconeixement a les víctimes del franquisme. En aquest sentit, l’Ajuntament crearà un procediment per facilitat que qualsevol víctima de la dictadura franquista o els seus familiars puguin personar-se a la causa contra els crims del franquisme oberta a  Argentina. Alhora, es preveu aprovar que el pròxim 15 d’octubre (aniversari de l’assassinat del president Companys) es realitzi un acte solemne al Saló de plens en homenatge a tots els repressaliats i repressaliades per la dictadura feixista.

Quant a altres temes de futur immediat, ERC-MES també presentarà una proposta d’acord de suport al sector agroalimentari català. Com a tercera ciutat de Catalunya, creiem important posicionar-nos a favor d’un contracte de país entre el sector agroalimentari i la societat. Un acord per defensar el sector agrari per la seva importància en l’alimentació de qualitat i proximitat, com a gestors del territori, per contribuir a l’equilibri social i territorial. Una proposta per defensar un sector castigat per les retallades de l’estat espanyol i que necessita tot el suport per deixar de banda plantejaments autonomistes per reivindicar una política agrària catalana.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *