Ple d’Abril – La ciutat propera

 

El grup municipal d’ERC-MES encara el Ple d’abril amb propostes per construir i mantenir una Terrassa propera als ciutadans, amb la promoció del turisme familiar, la defensa d’equipaments de ciutat i d’acords promoguts i pensats per a la ciutadania.

ERC-MES proposa crear una Àrea pública d'autocaravanes per atraure el turisme familiar

ERC-MES proposa crear una Àrea pública d’autocaravanes per atraure el turisme familiar

La imatge de la ciutat què volem construir també es defineix a partir dels serveis que oferim a la gent que ens visita. Plantejar una Àrea d’acollida d’autocaravanes com a nou equipament en l’oferta turística de la ciutat, com fa el grup municipal d’ERC-MES aquest ple d’abril, és optar per apostar per una forma de turisme àmpliament estesa a Europa i en expansió al nostre País, alhora que s’obre un espai per conèixer Terrassa des de la proximitat com una ciutat amb un patrimoni cultural i un entorn natural envejable. En primer terme, perquè Terrassa està situada en un punt estratègic per al turisme en ruta provinent d’altres països, oferint un atractiu personal innegable (modernisme, Esglésies romàniques…), alhora que es planteja com a punt d’interconnexió entre la línia de la costa i la Catalunya interior. En segon terme, i no menor, perquè l’Àrea d’autocaravanes se sumarà com a atractiu afegit per venir a gaudir dels grans esdeveniments de ciutat (Festival de Jazz, Fira Modernista, jornades castelleres…).

L’altre gran objectiu d’ERC-MES d’aquest Ple també té a veure amb equipaments públics, en aquest cas recuperar i dignificar un espai tan important per l’esport a la ciutat com la pista d’atletisme de Can Jofresa. La manca de previsió en el manteniment i la petició dels informes corresponents ha portat cap a què no s’hi puguin fer competicions ni homologar marques. Un fet que s’ha de resoldre en un termini inferior a un any per poder tornar a esdevenir una instal·lació esportiva homologada.

En un àmbit molt diferent, però amb la voluntat d’aconseguir una administració més propera i igualitària, hem recollit les reivindicacions de l’Associació Catalana per a la integració del cec. L’ACIC ha reivindicat i fet evident tota una sèrie de canvis legislatius indispensables perquè les persones amb discapacitat visual puguin accedir amb igualtat de condicions i sense traves a tràmits tan normals com casar-se o fer un testament, sense haver de recórrer a certificats o la intermediació de terceres persones.

En la línia també de donar resposta a les propostes presentades des de diferents col·lectius, conjuntament amb TeC hem recollit la petició de l’ADENC per a la recuperació dels camins entre Terrassa i Sabadell. Així mateix, en aquest cas amb el partit socialista, hem recollit en un Acord de junta les reivindicacions de l’UGT per millorar la regulació del mercat de treball i evitar la presència d’empreses multiservei que precaritzen la situació laboral dels seus treballadors.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *