ACORD EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES

Bandera penjada a la finestra del grup municipal d'ERC-MES

Bandera penjada a la finestra del grup municipal d’ERC-MES

Aturar l’activitat política temporalment a l’Ajuntament de Terrassa i demanar la suspensió del Ple, han estat iniciatives que ERC-MES ha impulsat i on ha trobat el suport i treball compartit de la majoria del plenari perquè el consistori assumeixi que l’excepcionalitat del moment polític, amb la intervenció de facto i per la porta del darrere de la Generalitat, amb un cos militar com la guàrdia civil entrant a dependències del govern i amb la detenció  política preocupant de càrrecs del govern. La resposta popular d’aquests fets ha estat intensa, però democràtica i pacífica en la seva immensa majoria, tal com es va demostrar en l’acte del passat dimecres a la Plaça Vella. La màxima institució de la ciutat no pot operar amb normalitat quan els esforços de tots els càrrecs electes de la ciutat han d’anar dirigits a treballar per la defensa de les institucions catalanes i el gravíssim qüestionament de la democràcia a tot l’estat espanyol.

És per aquest motiu també que, des del grup municipal d’ERC-MES, en una iniciativa conjunta i treballada amb PDeCAT, Terrassa en Comú i la CUP, hem entrat aquest divendres a registre un Acord de Junta de Portaveus per mostrar el suport de l’Ajuntament de Terrassa als alcaldes imputats pel Referèndum, als càrrecs electes i del govern detinguts i demanar la seva llibertat sense càrrecs i rebutjar la persecució de l’estat espanyol (text en aquest enllaç). Un text que esperem pugui obtenir un suport més ampli que el dels grups que ja impulsem la proposta i que, un cop passat els tràmits pertinents, desitgem que sigui oficialitzat pel nostre Ajuntament. Terrassa no pot restar impassible davant la situació actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *