EL 15 D’Octubre esdevé acte institucional

2017Companys_Terrassa 

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, es realitzarà el primer homenatge institucional a la figura del president Lluís Companys, en el 77è aniversari del seu assassinat.

 

El pròxim 15 d’Octubre l’Ajuntament de Terrassa se sumarà per primera vegada a l’homenatge que portem realitzant durant anys al president Lluís Companys el dia en què fou afusellat pel règim franquista del General Franco. Així s’assoleix finalment un reconeixement institucional i de ciutat a l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa.

En els darrers dos anys des d’Esquerra Republicana de Terrassa i les JERC ja s’havia aconseguit la participació en la commemoració d’altres entitats i partits terrassencs. Enguany, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a la designació del 15 d’Octubre com a Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió franquista, el grup municipal d’ERC-MES va assolir un acord amb l’equip de govern de la ciutat per realitzar un acte d’homenatge a tots els represaliats i represaliades pel franquisme a la nostra ciutat.

Així, enguany, quan és més necessari que mai recordar la figura del president Companys i a totes les dones i homes que, com ell, van patir la tirania del règim franquista, els recordem quan l’estat espanyol i els hereus de la dictadura ens tornen a amenaçar. Ara, que gràcies al vot dels catalans i les catalanes i de més de 60.000 terrassencs i terrassenques el passat 1 d’octubre hem dit que sí a la independència, podem retre honor als represaliats i dir que els seus esforços per defensar la República i la llibertat no van ser en va.

L’acte es realitzarà com es tradicional a la Plaça Lluís Companys, a les 12 del migdia, i després dels parlaments ERC Terrassa i les JERC Terrassa farem la tradicional ofrena floral al monument en rècord del president.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *