El grup municipal d’ERC-MES expresa el ple rebuig a la tàctica de la confrontació de Ciutadans a Terrassa

Isaac Albert: “Ciutadans viu de convertir els símbols de llibertat i democràcia en suposades ofenses d’on treure rèdit electoral”

Isaac Albert: “Ciutadans viu de convertir els símbols de llibertat i democràcia en suposades ofenses d’on treure rèdit electoral

 

 “El llaç groc no representa l’independentisme, representa els drets humans i la voluntat d’alliberar persones injustament empresonades.”

El ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de novembre a instàncies d’ERC-MES va decidir per àmplia majoria il·luminar la façana del consistori en solidaritat als presos polítics fins al seu alliberament. Des del grup municipal d’ERC-MES es va penjar un cartell amb el llaç groc a la finestra del seu despatx al mateix edifici i amb la mateixa finalitat. Dues mostres de solidaritat envers persones injustament empresonades per les seves idees polítiques que Ciutadans va portar a la junta electoral i va denunciar fins a aconseguir que es retiressin durant la campanya. Poc va importar a la formació espanyolista que representessin la voluntat del plenari o que la seva prohibició vulneri la llibertat d’expressió.

Superada la campanya aquests símbols es poden tornar a visibilitzar lliurement i representen el posicionament d’una immensa majoria de terrassencs, independentistes o no, que consideren que una persona no pot ser empresonada per defensar i treballar per una opció política. Però Ciutadans hi torna, qualsevol idea política divergent als seus posicionaments ha de ser prohibida i ha de suposar motiu de conflicte. Una actitud que pel grup municipal d’ERC-MES no afavoreix ni a la ciutat ni té recorregut polític.  Segons el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert “Que Ciutadans exigeixi prohibir la defensa de drets fonamentals i alhora demani respecte per la voluntat majoritària de la ciutat és una contradicció difícil de pair”.  En primer terme, perquè malgrat l’opressió de l’estat espanyol i l’aplicació del 155, la victòria de les forces republicanes al País és incontestable i “A Terrassa els resultats només fan que dibuixar una realitat plural on cap força es pot atribuir la representació única de la ciutadania”. En segon lloc, perquè Ciutadans torna a intentar invisibilitzar les mancances democràtiques de l’estat espanyol callant a aquells que les denuncien. Per Isaac Albert “No volen que diguem presos polítics però ho són, perquè se’ls priva de llibertat perquè no puguin treballar per les seves idees, perquè no puguin representar a les persones que els han escollit per fer-les factibles. En un estat democràtic normal aquestes persones no estarien a la presó”.

Des d’ERC-MES es convida a Ciutadans a parar de fer política de confrontació, intentant imposar la seva visió única de la realitat, i comencin a treballar per fer propostes productives per Terrassa i aprovar-les al plenari, que és on s’ha de sumar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *