Ple de gener: Projecte de ciutat o destrucció de la convivència

El ple de gener dividit entre la unanimitat per aprovar les propostes de ciutat i la trampa de l’unionisme per netejar “la basura independentista”

 201801 ple gener 2018 Isaac

 

El primer ple de 2018 ha tingut diversos punts positius , com per exemple l’elecció després d’un llarg i innecessari conflicte d’Isabel Marqués com a nova síndica de Terrassa, o per la unanimitat assolida pel grup municipal d’ERC-MES a l’hora d’aprovar l’elaboració d’un nou pla d’equipaments per Terrassa. Una proposta, aquesta darrera, que com va explicar el protaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, “ Cal aconseguir espais a disposició de la ciutadania i que vertebrin la ciutat. Hem de fer una reflexió de futur i ser valents, planificant els equipaments amb ambició, pensant en la Terrassa que volem en un futur”.

201801 pancarta basura independentista via trenUn to propositiu que també es va poder trobar en altres propostes d’un ple que, malauradament, es va veure enterbolit per l’aprovació inexplicable d’una iniciativa trampa de Ciudadanos on PSC i TeC van caure de quatre potes. I és que el mateix dia que uns desconeguts penjaven una pancarta on es podia llegir “Ayuntamiento limpie la basura independentista”, C’s portava a Ple una proposta per lluitar suposadament per contra l’incivisme a la via pública. El ple, però, va poder evidenciar la voluntat de la formació nacionalista espanyola de perseguir les expressions de protesta que s’han realitzat en els darrers mesos per l’alliberament dels presos polítics. Segons el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero “Vostès parlen de neteja, quan volen coartar la llibertat d’expressió, perquè deixar de veure llaços grocs implicaria amagar que quatre persones innocents es troben des de fa mesos a presó per haver defensat les seves idees polítiques”. Caballero també va afegir que “vostès viuen de la confrontació i volen convertir l’expressió cívica d’idees en un problema. Si no els hi agrada, si ho volen solucionar, alliberin els presos”.  Un plantejament que el portaveu de Ciutadans va constatar en les seves intervencions, alhora que es refermava en els dobles sentits de la qualificació de “basura independentista” i acabava titllant les persones favorables a la independència com una “malaltia” que s’ha de curar. Un llenguatge més propi d’altres temps que des de la bancada del Partit Socialista i de Terrassa en Comú no van saber o no van voler escoltar. I és que, malgrat que Carles Caballero demanés als socialistes com a “partit que històricament va tenir presos polítics, que va patir la repressió” que no recolzessin la proposta com van fer amb l’art. 155, aquests hi van acabar votant a favor. L’abstenció de Terrassa en Comú, mantenint-se en l’equidistància malgrat l’evidència, va permetre l’aprovació d’aquesta. Tornant a crear-se problemes en comptes d’aportar solucions, el govern de la ciutat ara haurà de valorar com gestiona la voluntat repressora de Ciudadanos conta l’expressió lliure dels terrassencs i terrassenques.

Un debat agre on, des del grup municipal d’Esquerra Republicana – MES, cal extreure’n una lliçó de futur, i és que quan el portaveu de C’s a l’Ajuntament s’enorgulleix públicament al plenari d’haver trencat el consens entre les forces progressistes i democràtiques no se li ha de donar la raó. La nostra ha de ser una ciutat cohesionada on cap partit pot permetre que es tract20180125 memòria històrica holocaust Isaaci a part de la seva ciutadania com a “basura” o “malaltia”. I allà on els càlculs electoralistes porten a posicions inexplicables al plenari, cal travar consensos futurs perquè el discurs de l’odi i ruptura no torni a guanyar la partida al saló de plens municipal.

Abans del Ple, l’Ajuntament va retre homenatge a les víctimes de l’Holocaust. La junta de portaveus va aprovar la proposta d’ERC-MES per recordar amb el projecte Stolpersteine aquells terrassencs víctimes del nazisme. Temps on es perseguia i empresonava gent pel seu origen, per la seva condició, per les seves idees polítiques. Temps que no volem que tornin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *