Ple d’octubre: Entre les iniciatives de futur i la feina no feta

El Ple d’octubre deixa moltes decisions clau per la ciutat. La proposta d’ERC-Mes per dinamitzar el comerç, el rebuig a la pròrroga del servei urbà d’autobusos, l’escola inclusiva, el nou contracte dels serveis de neteja… Decisions que tornen a quedar a l’expectativa de l’encaix que en faci el govern municipal.

Isaac Albert: "Hem de recuperar les regnes de l'ordenació, planificació i gestió del comerç a la nostra ciutat"

Isaac Albert: “Hem de recuperar les regnes de l’ordenació, planificació i gestió del comerç a la nostra ciutat”

Tots els partits polítics dins el Ple de Terrassa van estar d’acord amb la proposta d’ERC-MES que cal abordar la situació del comerç a Terrassa i cercar eines per dinamitzar-lo. Com va expressar el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, “Cadascú des de la seva perspectiva entén que el comerç en trama urbana dóna vida a la ciutat, social i econòmica, i que hem d’entomar el seu futur“. Una visió compartida a l’hora d’abordar temes de ciutat que també es va poder veure en la iniciativa per millorar els recursos per l’escola inclusiva o analitzar l’envelliment futur de la ciutat i millorar els serveis per a la gent gran, aprovades amb un ampli suport però on, ara, el govern municipal pot limitar-se a demanar que facin la feina altres administracions o assumir la seva responsabilitat amb els veïns i veïnes de Terrassa.

En altres iniciatives de caràcter més ideològic com el suport de la campanya Votxtothom o la pretensió de la dreta del consistori de celebrar la constitució el contrast de posicionaments va ser força més marcat. En aquest cas, des de l’oposició d’esquerres es va aconseguir defensar el dret de tota la ciutadania a votar, així com tombar la pretensió de Ciudadanos, PP i PSC de commemorar el 40 aniversari de la constitució. Una efemèride que el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, va explicitar l’oposició a celebrar un text que s’utilitza d’empara per a la repressió.

Amb tot, els debats de més profunditat del Ple d’octubre van girar al voltant dels dictàmens que el govern va elevar al plenari. Des de l’oposició es va tombar la nova pròrroga del servei d’autobusos municipals. Els busos no deixaran de funcionar al tractar-se d’un servei bàsic, però el vot de càstig obliga al govern a abordar una licitació que podria emprar-se per millorar el servei i replantejar-ne el model i que el govern del PSC ha esquivat per desídia o per incapacitat política. Ara l’executiu municipal haurà d’accelerar la dedicació fins a finals de legislatura.

També es va viure un debat complicat al voltant del nou servei de neteja pels edificis municipals. En aquest cas, un treball força més acurat per part dels tècnics de l’Ajuntament que, no obstant això, es va elevar al ple amb algunes incògnites sobre com es garantiran els drets de les treballadores. Isaac Albert, va recordar que “el govern té l’obligació de revisar el plec i, sobretot, estar a sobre per què el servei es desenvolupi correctament i respectant els drets de les persones contractades”.

Finalment, destacar l’aprovació del protocol de dol en cas de feminicidis per la ciutat de Terrassa després de 3 anys d’haver estat encarregat al Ple. Un procés impulsat per TeC, ERC-MES i la CUP i on s’ha involucrat als col·lectius feministes i LGTBI de la ciutat. Tot i la demora respecte a l’objectiu inicial, la regidora Carme Labòria va destacar la importància de poder disposar d’uns paràmetres per saber reaccionar com a ciutat davant els feminicidis i, sobretot, garantir tota l’assistència necessària a l’entorn de la víctima.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *