ERC-MES fa públic el seu “Compromís Republicà per Terrassa”

La candidatura republicana a les pròximes eleccions municipals fa públic el document “Compromís Republicà per Terrassa” com a fonament d’un programa destinat a assegurar un futur govern a Terrassa compromès amb la ciutat, el País i la justícia social.

Isaac Albert: “Parlem de compromís republicà com el camí més efectiu per desenvolupar una societat realment justa. Conjurem-nos pel canvi polític a Terrassa, amb unes polítiques i els valors socials de la igualtat, la llibertat i la fraternitat”

Isaac Albert: “Parlem de compromís republicà com el camí més efectiu per desenvolupar una societat realment justa. Conjurem-nos pel canvi polític a Terrassa, amb unes polítiques i els valors socials de la igualtat, la llibertat i la fraternitat”

El portaveu municipal d’ERC-MES i candidat a les pròximes eleccions municipals, Isaac Albert, ha presentat públicament el document amb què la seva candidatura es compromet al canvi polític que impulsi un altre cop la ciutat de Terrassa. El document “Compromís Republicà per Terrassa” avança i vol deixar clars els fonaments des dels quals s’està treballant un programa per la ciutat, fonamentat en un republicanisme entès com una forma d’entendre la ciutat i la seva relació amb el conjunt del País sota la defensa de principis i polítiques socials capdavanteres.

Un compromís, en definitiva, segons Isaac Albert “per conjurar-nos pel canvi polític a Terrassa, amb unes polítiques i els valors socials de la igualtat, llibertat i fraternitat”. Principis per plantejar polítiques municipals des d’un Ajuntament que treballi amb un projecte de ciutat “des de la base, cooperant i compartint amb la ciutadania i les entitats que fan Terrassa, fins a un compromís amb el País i a les iniciatives per avançar cap a la República Catalana”.

Aquest és el document:

COMPROMÍS REPUBLICÀ PER TERRASSA

Des de la llarga lluita històrica pels valors democràtics, Terrassa s’ha distingit per expressar en l’organització cívica i social, així com a les urnes, el seu compromís amb el republicanisme com el camí efectiu per desenvolupar i assolir una societat realment justa.

En una ciutat capdavantera històricament en la industrialització, l’impuls principal de les classes populars va apostar fortament des de finals del segle XIX per una visió del progrés que anava més enllà del règim establert i on tothom tenia veu i vot. Des de la conformació d’espais socials de col·laboració ciutadana com la Casa del Poble, fins a l’assoliment democràtic del primer Ajuntament Republicà a Terrassa l’any 1931, la ciutadania es va comprometre amb uns valors a desenvolupar. Valors aixafats durant el règim franquista i que, des de la mal anomenada transició, han tornat a ser vindicats des de la nostra ciutat com a fonament de la ciutat que volem esdevenir.

El republicanisme sempre ha tingut el seu espai en l’expressió de la ciutadania, no només des d’una base associativa ciutadana en tots els camps (social, cultural, esportiu…) per fer una ciutat millor, sinó també des d’un Ajuntament on els partits governants semblaven no haver defugit mai l’expressió de suport a l’objectiu final de la República i el drets fonamentals, com el dret a decidir dels pobles. Un compromís polític expressat de forma reiterada dins del consistori amb el suport a diferents mocions en aquest aspecte i amb polítiques aparentment guiades al ple desenvolupament d’una societat igualitària.

Durant aquests darrers anys, però, quan les aspiracions legítimes, pacífiques i democràtiques de la ciutadania de Catalunya per desenvolupar-se integralment han posat en qüestió el règim del 78, el govern de la ciutat, liderat per un partit que s’havia definit com a Republicà, s’ha allunyat dels compromisos adquirits. Ho ha fet quan aquests han esdevingut majoritaris i podien fer trontollar el règim.

Durant aquests darrers anys, la ciutadania de Terrassa ha estat compromesa amb la democràcia, la llibertat i la lliure decisió dels ciutadans. Des del carrer, no tant des del govern de la ciutat, hem acompanyat el Govern i el Parlament de Catalunya en les decisions preses per tal de fer possible que els catalans i les catalanes decidissin lliurement i pacífica el seu futur a les urnes el dia 1 d’octubre de 2018.

La jornada de l’1 d’Octubre a Terrassa la vam fer possible amb el compromís de milers de ciutadans i ciutadanes que, malgrat l’actuació violenta ordenada pel govern de l’Estat, vam mantenir-nos ferms als col·legis electorals. El govern de la ciutat va fer de la inacció el seu únic mèrit, amagant el cap sota l’ala, mentre terrassenques i terrassencs defensaven pacíficament el seu vot, la possibilitat d’escollir un futur en una República social real i plenament democràtica.

Les situacions viscudes durant el darrer any pels ciutadans i ciutadanes de Terrassa i de tot el País, en forma de repressió i de vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol, amb l’existència de presos i preses polítiques, exiliats i exiliades, i una gran quantitat de persones represaliades i investigades, com és el cas de més de 700 alcaldes i alcaldesses (el de Terrassa NO), fan més necessària que mai una unitat d’acció republicana a la ciutat.

Un compromís que ERC-MES acceptem, conjurant-nos per fer avançar la República amb les polítiques i els valors socials d’igualtat, llibertat i fraternitat que la representen.

Els compromisos són els següents:

  • Compromís de defensar la llibertat d’expressió als carrers i places de la nostra ciutat.
  • Compromís de combatre la intolerància i el feixisme.
  • Compromís per fer possible el canvi polític a Terrassa que impulsi altre cop la ciutat. Per construir i fer possible un projecte alternatiu. Un projecte obert, participatiu, feminista, radicalment democràtic, inequívocament republicà i defensor dels drets humans. Una ciutat republicana i progressista, una ciutat de les persones i per a les persones.
  • Compromís d’assegurar l’elecció d’una alcaldia sobiranista a la ciutat. Compromís per evitar que les forces del 155 governin Terrassa després de les eleccions municipals del proper 26 de maig del 2019.
  • Compromís per impulsar Terrassa. Per fer-la una ciutat pròspera i activa, capdavantera i referent a Catalunya. No ens conformem. Volem projectar la ciutat, lluitar per la seva gent, per l’educació, la cultura, l’esport terrassenc, l’economia, el medi ambient… Per una Terrassa que somrigui.

  • Compromís de treballar conjuntament per la ciutat. Nosaltres no competim, nosaltres cooperem i compartim un projecte de ciutat. Associacions, clubs, entitats culturals, esportives, de lleure, veïnals, socials… Tots i totes fem Terrassa; junts fem Terrassa.

  • Compromís per fer de Terrassa una ciutat que somrigui, una ciutat oberta i feliç. On la seva gent, vingui d’on vingui, parli el que parli, resi a qui resi i estimi a qui estimi pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d’oportunitats.
  • Compromís de reivindicar i treballar per la llibertat dels presos i preses polítiques i per al lliure retorn dels exiliats i les exiliades, així com per al posicionament explícit de l’Ajuntament en el seu suport.
  • Compromís de donar suport a les iniciatives que duguin a terme el Govern i el Parlament de Catalunya per fer avançar cap a la República catalana.
  • Compromís de representació institucional en tots els actes republicans i en els de suport a les persones preses i exiliades en què es convida al Govern de la ciutat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *